Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nivea’nın Tepki Gören İlanı

Nivea’nın Tepki Gören İlanı

Yangına körükle gitmemek adına bazı kriz yaratmış işleri çok da kurcalamak istemiyorum. Diğer yandan sektörel bir mecra olarak başka markaların yaşadığı krizler çoğu zaman bizler için önemli dersler içerebiliyor, bu nedenle Nivea'nın özetini paylaşmak istedim.

DraftFCB'nin çalıştığı "Give a damn" kampanyası için hazırlanan ilanlarda Nivea erkeklere medeni bir görünüm kazanmalarını öğütlerken her zamanki kişisel bakım klişelerine girmek yerine daha doğrudan bir ton ve mesajla seslenmeyi tercih etmiş. Ne yazık ki niyet maksadını aşmış ve özellikle siyahi oyuncunun göründüğü ilan metniyle birlikte bir felakete zemin hazırlamış.

Nivea tepkilerin hızla çoğalması üzerine acil bir şekilde aksiyon alarak Facebook'tan bir mesaj yayınlayarak özür dileyip reklamları çektiğini duyurmuş:

Nivea USA: "Thank you for caring enough to give us your feedback about the recent "Re-civilized" NIVEA FOR MEN ad. This ad was inappropriate and offensive. It was never our intention to offend anyone, and for this we are deeply sorry. This ad will never be used again. Diversity and equal opportunity are crucial values of our company."

Nivea'nın sahibi olan Beiersdorf şirketi de ayrımcılığın gizli ya da doğrudan, her şeklinin şirketin tüm karar alma aşamalarında ve alanlarında dışarıda tutulması gerektiğini belirtmişler.