Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo yeni Wii’yi duyurdu: Wii U ile tanışın!

Nintendo yeni Wii’yi duyurdu: Wii U ile tanışın!

E3 konferansında 2012'de piyasaya çıkması beklenen ve Wii'nin devam modeli olacak olan Wii U tanıtıldı.

Yeni konsol Wii U'nun (we – you göndermesine dikkat) HD grafikleri desteklemesi dışında en önemli yeniliği yeni -opsiyonel- oyun kontrol kumandası. 6,2 inç boyutunda dokunmatik ekranı olan bir mini tablet şeklinde tarif edebileceğim bu yeni konsol hem oyunları ekranı üzerinden izleyerek oynamamıza izin veriyor, hem de oyunlara ekranla bakıldığında ikinci bir gerçeklik katmanı yaratarak oyun deneyimini Wii'nin yaptığı gibi hiç bilmediğimiz bir yere götürüyor. Bu kumanda cihazında mikrofon, jiroskop, ivmeölçer, çift analog kumanda, iki köşe düğmesi, iki tetik düğmesi, ön yüzde kamera, stylus kalem ve dokunmatik ekran özelliği de var. Nintendo sadece Wii U ile çalışan bir iPad yapmış dersem yeridir.

Aşağıda lansman videosunu izleyebilirsiniz. Altta da Wii U piyasaya çıkarken lanse edilecek yeni oyunlardan görüntüler var.

Kişisel yorumum: videoyu izlerken "bir komedi videosu olabilirmiş" dedim. Önemli yenilikler barındırıyor ama Wii lansmanındaki "bireysel oyunu sosyalleştirme" gibi bir devrim değil, ayrıca yeni kumandanın opsiyonel olarak alınması, geliştirilen oyunların onsuz da çalışması anlamına geliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=J2X09hX3D8g

https://www.youtube.com/watch?v=PCXVeIGejPc