Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo Müzesi Açılıyor

Nintendo Müzesi Açılıyor

2 Ekim 2024'te Kyoto'da açılacak Nintendo Müzesi, 8 farklı interaktif oyun deneyimi sunacak.

Oyun tutkunları Nintendo Müzesi’nde; Japon video oyun şirketinin tarihini, şirketin yıllar içinde piyasaya sürdüğü ürünleri bir dizi sergi aracılığıyla keşfedebilecek ve deneyimleyebilecek. Müzenin içinde, bir kafe ve Nintendo’nun oyun dünyaları ve karakterleri temalı resmi ürünleri taşıyan bir mağaza da yer alıyor. Mağazada başka hiçbir yerde satılmayan ürünler yer alacak. Bilet satın alanlar tüm bu mekanlara girme ve faydalanma imkanına sahip olacak.

Müze Sergi Binası 1’in birinci katında ziyaretçilerini modern teknolojiyle geliştirilmiş sekiz benzersiz oyun deneyimine katılmaya davet ediyor. Çevrim içi görevlere benzer şekilde, oyunculara bu etkileşimli sergilere katılmaları için on birimlik dijital para veriliyor.

Birinci kattaki interaktif oyunlardan biri Shigureden. Bu oyunda kullanıcılar özel bir akıllı cihaz ve yere yansıtılan dev bir ekran kullanarak Hyakunin Isshu şiirlerini keşfetmeye davet ediliyor. Proje ekranı, her şiirin ikinci yarısının yazılı olduğu birkaç kart içeriyor. Puanlar, kullanıcıların eksik bölümleri ne kadar hızlı tespit edebildiklerine ve kartları ne kadar hızlı toplayabildiklerine göre veriliyor. Oyuna aynı anda 20 kişi katılabiliyor.

Ürünler hakkında ziyaretçilerin benzersiz düşüncelerini ortaya çıkarmak için açıklamalar kısa tutulmuş

Nintendo Müzesi aynı zamanda kullanıcıları Mario dünyasına götüren bir atış oyunu olan Zapper & Scope’a da ev sahipliği yapıyor. Her katılımcı, hızla ateş eden Zapper ile nişan alması kolay bir Super Scope arasında seçim yapma hakkına sahip. Oyuncular seçildikten sonra Goombas, Koopa Troopas ve Chain Chomps gibi karakterlerle mücadele etmeye başlıyor. Aynı anda 13 kişi oyuna katılabiliyor.

Müzenin tanrım materyallerine dair tek beğenmediğim nokta, Zapper & Scope’un deneyim alanını tanıtan aşağıdaki fotoğraf oldu. Fotoğraf, müzenin internet sitesinde yer alıyor. Bir çocuğun elinde oyun için bile olsa silah şeklinde bir araç görmek rahatsız edici.

Bir zamanlar cep boyutunda olan Game & Watch, müze için devasa bir ekranda yeniden tasarlanmış. Burada oyuncular oyuna katılmak için ekrana yansıtılan gölgelerini kullanıyor. Kullanıcılar Ball (yayınlanan ilk Game & Watch sürümü) ve Manhole arasında seçim yapabiliyor. Daha geleneksele meraklı olanlar için müze, Nintendo Eğlence Sistemi, Süper Nintendo Eğlence Sistemi ve Nintendo 64 Donanımında yayınlanan oyunlara odaklanan bir Nintendo Klasikleri bölümü sunuyor.

Sergi Binası 1’in ikinci katında ise ziyaretçiler bugüne kadar piyasaya sürülen tüm Nintendo ürünlerini deneyimleyebilecekler. Müze bu ürün sergisiyle ilgili şu açıklamayı yapmış: “Burada sergilenen ürünler çok az açıklamayla paylaşılıyor. Sergilenen ürünleri incelerken benzersiz düşüncelerinizi oluşturmanızı ve bunları başkalarıyla paylaşmanızı teşvik ediyoruz! Ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanmak için video oyunlarıyla ilgili herhangi bir özel bilgiye veya aşinalığa ihtiyacınız yok”.

Oyunlar, ziyaret saatleri ve diğer detaylar için müzenin internet sitesine ve Instagram’ına göz atabilirsiniz.

Müzeyle ilgili tanıtım videosunu aşağıda görebilirsiniz.

Görsel: Nintendo Müzesi


Bigumigu Yazarı
| GENEL