Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Ningyo: Fantastik Bir Mit mi Yoksa Gerçek Bir Yaratık mı?

The Ningyo: Fantastik Bir Mit mi Yoksa Gerçek Bir Yaratık mı?

Görsel efekt sanatçıları Miguel Ortega ve Tran Ma, The Ningyo kısa filmiyle bizleri Japon masallarından fırlayan Ningyo'nun peşinde koşacağımız bir maceraya davet ediyor.

Dönem filmi üretmek her zaman günümüz üretiminden daha zor olur. Çünkü yaşadığınız dünyada geçmeyen bir kare filmin yapım süresini uzatır, maliyetini artırır ve daha uzun süreli emek harcamanızı sağlar. Kostümleri, dekorları, görsel efektleri derken bir bakmışsınız, daha filmin kurguda 2 dakikası bitmiş. The Ningyo da bizleri 1909 yılında müzelerden konaklara, yeraltı tünellerinden okyanusların dibine götürüyor. Görsel efekt sanatçısı Miguel Ortega ve ortağı Tran Ma, bizleri birbirinden farklı fantastik yaratıkların olduğu yerlere davet ediyor.

The Ningyo’da Profesör Marlowe isimli şahıs ünlü bir yaratık avcısıdır. Filmi izlediğimiz aralıkta Profesör Marlowe artık bu mitolojik yaratıkları avlamayı vicdanen reddediyor ve sadece bilimsel olarak araştırmaya geçiyor. Bilimsel araştırmalarını yaparken de en çok merak ettiği mitolojik yaratık Ningyo üzerine yoğunlaşıyor. Ningyo, Japon mitolojisi ve masallarında geçen, sıklıkla denizkızı diye anılan bir yaratık. Ningyo’nun etinden bir lokma tattığınızda ömrünüze ömür kattığınız bu Japon masallarında söylenir. Profesör Marlowe, bir şekilde filmde Ningyo’nun yaşadığı yeri gösteren haritayı elde ediyor ve film bu haritanın bulunmasının ekseninde şekilleniyor. Olaylar gelişmeye başladıkça Ningyo’yu bir Japon klanının koruduğu ve ömür uzatan etinin peşinde başkalarının da olduğu ortaya çıkmaya başlıyor.

Canavarların Kokusunu Siz de Alıyor Musunuz?

26 dakika süresi olan kısa filmin çekilmesi için, öncelikle Miguel Ortega ve ortağı Tran Ma projeyi Kickstarter’da fona açtı. Proje 2013 yılında 50bin dolar yatırım isterken 81bin dolar topladı. Miguel Ortega ve ortağı Tran Ma projenin birçok yapım aşamasını oradan ve Vimeo’dan paylaştı. The Ningyo’nun yapım süreci bittikten sonra birçok fantastik film festivalinde gösterildi ve birçok ödül de aldı. The Ningyo, Walt Disney Animation ve Blizzard Cinematics için özel gösterimlere davet edildi.

The Ningyo’nun devamı için görsel efekt sanatçıları Miguel Ortega ve Tran Ma şu an için 5 kişiden oluşan ekiplerini büyütmeyi planlıyorlar. Filmin bu kadar beğenilmesi ve ses getirmesi ise onlara devamı için umut veriyor. The Ningyo, H.P. Lovecraft sevenlere de, Japon mitolojisi ve masalları sevenlere de hitap eden bir kısa film. Kesinlikle izlenmesi ve izletilmesi gerekiyor. Kim bilir, belki de gördüğümüzde ne yapacağımızı bilmediğimiz için bu fantastik canavarlar belki de kendilerini gizleyrek unutturmayı başarmışlardır. Ama belki de hala aramızdadırlar ve biz sadece onların kokusunu almıyoruzdur.

Görsel Efekt: Ruhumuzun Duymadığını O Bize Gösterir

Dünya artık görsel efektlerle harmanlanmış bir gerçeklik. Gördüklerimiz yetmiyor bize, algılarımız genişlesin ve daha ötesine bakalım istiyoruz. Biz de Bigumigu olarak görsel efekt ve dijital sanatlardaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz çünkü seviyoruz. OFF London’ın görünce şok yaşatan tanıtım filmi ya da Guardians of the Galaxy gibi filmlerin yapım videolarına yer veriyoruz.

Miguel Ortega ve Tran Ma, zihinlerinde tasarladıkları The Ningyo hikayesinin şu an için ilk bölümünü kısa filme dönüştürdüler. Yetenekli ikili birçok başarılı filmde çalışıp kendini ispatlamış sinemacılar ve görsel efekt sanatçıları. The Ningyo’nun yönetmeni ve yaratıcı ortaklarından Miguel Ortega; Thor, 300, Drag Me To The Hell, The Mist gibi filmlerde çalışmış bir görsel efekt sanatçısı. Filmin yapım tasarımcısı ve yaratıcı ortağı Tran Ma ise Transformers 3, Thor, Alice in Wonderland, G.I Joe gibi filmlerde çalışmış bir görsel efekt sanatçısı.

Fantastik macera türündeki The Ningyo, inanılmaz derecede dokunaklı ve muhteşem bir dünyada geçiyor. İki ortak da görsel efekt konusunda usta oldukları için filmin dokusu birçok kısaya göre hatta belki de birçok uzun metraja göre bile daha kaliteli. İkili gerçekten her bir detayı nakış işler gibi dijitalde dokumuşlar. Film çok fazla görsel efekt içermesine rağmen, izlerken sanki bunların hepsi gerçekmiş gibi geliyor. Ayrıca filmin 7 dakikalık yapım aşaması videosu da ders niteliğinde izlenebilecek bir iş.

Görsel: Vimeo