Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike ve Hyperice’tan Serinleten Yelek ve Masajla İyileştiren Bot

Nike ve Hyperice’tan Serinleten Yelek ve Masajla İyileştiren Bot

Nike ve Hyperice, sporcuların vücut ısılarını ayarlamalarını ve performanslarını artırmalarını sağlayacak yenilikler için güçlerini birleştirdi.

Nike ve sağlık teknolojisinde uzman bir şirket olan Hyperice, sporcuların antrenmanlarda ve yarışlarda en iyi performansı göstermesine yardımcı olmak üzere giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlamak için iş birliği yaptı. İkilinin hedefi, sporcular için sınırları zorlayan ve yüksek performanslı ısınma ve toparlanma olanağı sağlayan yenilikleri keşfetmek.

Nike x Hyperice iş birliğinin sonucu olarak doğan bot; sporcuların ayakları ve ayak bilekleri için isteğe bağlı olarak ısı ve dinamik hava sıkıştırma masajı sunan, giyilebilir ve yüksek bilekli bir tasarım. Nike x Hyperice yeleği ise buza veya sıvıya ihtiyaç duymadan anında ısıtma ve soğutma sağlayarak sporcuların vücut sıcaklıklarını ihtiyaçlarına göre ayarlamalarına yardımcı oluyor.

Ön koruma ve aktiviteye hazırlık işlevi de sağlıyorlar

Nike Athlete Innovation Kıdemli Direktörü Tobie Hatfield, “Toparlanma/iyileşme her sporcunun yolculuğunun önemli bir parçası, ancak sporculardan “ön koruma” kavramının da aynı derecede önemli olduğunu duyuyoruz” diyor. “Hyperice ile geliştirdiğimiz ayakkabı ve yelek; ister şampiyonluk için oynuyor olun, ister işyerinde ayakta duruyor olun, vücudunuzu aktiviteye hazırlamaya yardımcı oluyor.

“Ayakkabı, ısıyı üst kısmın tamamına eşit şekilde dağıtan ısıtma elemanlarına bağlı çift havalı Normatec iç lastiklerden oluşan bir sistem içerir. Bu kombinasyon, ısıyı ayak ve ayak bileğindeki kas ve dokuların derinliklerine ileterek sporcuların doğal olarak çok daha hızlı hareket etmesine, performans göstermesine ve iyileşmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu amaçla atlet test uzmanları, sanki normal rutinlerine başlamadan önce ısınmalarını tamamlamışlar gibi ayaklarının ve ayak bileklerinin daha özgür ve hafif hissettiklerini bildiriyorlar.

Ayakkabı, ısıyı üst kısmın tamamına eşit şekilde dağıtan ısıtma elemanlarına bağlı çift havalı Normatec iç lastiklerden oluşan bir sistem içeriyor. Bu kombinasyon, ısıyı ayak ve ayak bileğindeki kas ve dokuların derinliklerine ileterek sporcuların doğal olarak çok daha hızlı hareket etmesine, performans göstermesine ve iyileşmesine yardımcı olmak için tasarlanmış. Teste katılan atletler, ayaklarının ve ayak bileklerinin sanki normal rutinlerine başlamadan önce ısınmalarını tamamlamışlar gibi daha özgür ve hafif hissettiklerini bildirmişler.

Sporcular bir düğmeye basarak her iki ayakkabının ısısını ve kompresyonunu senkronize edebiliyor. Ayrıca her ayakkabının iç tabanındaki bir pil paketiyle desteklenen üç farklı kompresyon ve ısı seviyesinden birini seçerek sol ve sağ ayakkabıları ayrı ayrı çalıştırmayı seçebiliyor.

Nike x Hyperice yeleği, sporcuların geçmişte kontrol edemedikleri bir performans değişkenini hedeflemelerine olanak tanıyor ki o da “çevre”. Hyperice X kontrast cihazları serisinde kullanılan benzer teknolojiden yararlanan yelek, buz veya sıvıya ihtiyaç duymadan anında ısıtma ve soğutma sağlayan termoelektrik soğutucular kullanıyor. Böylece sporcuların ısınma ve soğuma sırasında vücut sıcaklıklarını gerektiği ayarlamalarına yardımcı oluyor.

Yelek, sensörleri vücut ısısını bağımsız olarak izleyen ve koruyan termal modüller içeriyor. Bu arada yeleğin içindeki hava kesesi ve basınç sensörü, termal modülleri içe doğru bastırarak vücuda uyum sağlıyor; ısıtma ve soğutma teknolojisinin etkinliğini de maksimuma çıkarıyor.

“Vücudumun bakımı, bir basketbol oyuncusu olarak hazırlığımın her zaman önemli bir parçası olmuştur. Bu bağlılık, 21 yıldan fazla bir süredir yüksek düzeyde oyun oynamamı sağlayan şey oldu” diyor Nike imzalı atlet LeBron James. “Nike x Hyperice kramponlarını ve yeleğini, bir yıldan fazla bir süre önce hâlâ geliştirilme aşamasındayken denediğim andan itibaren, sporcuların ısınması ve toparlanması için oyunu değiştireceklerini biliyordum.”

Sporcuların yorumları, hem kramponların hem de yeleğin sürekli gelişimi açısından kritik önem taşıyor ve Nike ve Hyperice, ürünleri antrenman ve dinlenme rutinlerine entegre ederken sporculardan geri bildirim toplamaya odaklanmış. Markalar, Nike x Hyperice yeniliklerini daha ileri bir tarihte piyasaya sürecek ve günümüz sporcuları için mümkün olanın sınırlarını zorlamaya devam edecek.

Isıtıcı Yelek: Entropy Vest

Tüm Vücuda Etki Eden Ağrı Kesici Yelek

Görsel: Nike