Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​NHL, Arena İçinde Periscope ve Meerkat Kullanımını Yasakladı

​NHL, Arena İçinde Periscope ve Meerkat Kullanımını Yasakladı

NHL (Ulusal Hokey Ligi), kendi Periscope yayınlarına tehdit oluşturduğunu düşünerek, arena içinde izleyicilerin Periscope ya da Meerkat üzerinden canlı yayın yapmalarını yasakladı.

Canlı yayın uygulamalarının sinema ve spor dünyasında korsan yayın tedirginliği yarattığı bir gerçek. Amerikan Hokey Ligi NHL de bir kaç hafta önce arena içinde Periscope ve Meerkat canlı yayın uygulamalarını yasakladığını duyurdu. Üstelik sadece oyun sırasında değil, öncesi ve sonrasında yapılacak tüm paylaşımlar yasaklandı.

Kararın temelinde tabii ki para yatıyor: NHL, oyun öncesi, sonrası ve oyun sırasında kendi yaptığı Periscope yayınlarına rakip istemiyor. İzleyicilerin ve taraftarların oturdukları yerden ısınmaları, oyuncuları, izleyicilerin tepkilerini yayınlayabilecek popüler hesaplar oluşturma riskini böylece ortadan kaldırıp, tüm buz hokeyi ile ilgilenen Periscope kullanıcılarını kendi hesaplarına çekmek temel amaç. Böyle büyük bir tek hesabın çok değerli olacağı da ortada, NHL kendi izleyicisi olsa da pastayı bölüşmeyip tekel oluşturma peşinde.

Görsel; Paul Nicholson (CC BY-NC 2.0)