Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nescafé 3ü1 Arada’dan Twitter Yeni Özelliğiyle Şut ve Gol

Nescafé 3ü1 Arada’dan Twitter Yeni Özelliğiyle Şut ve Gol

Nescafé 3ü1 Arada son kampanyası 'Dalgınsan Kendine Gel'i Twitter'a uyarlarken son derece zeki bir yol izledi.

Nescafé 3ü1 Arada’nın yeni kampanyasına (Dalgınsan Kendine Gel) mutlaka denk gelmişsinizdir. Reklam filminin devamında gelen reklam panoları kampanyanın başrol karakterini diğer mecralara da taşıyacaklarının sinyaliydi. Sosyal medyaya taşımaları da bir hayli eğlenceli olmuş. Karakteri İşler Güçler dizisini izleyenler tanır, Boomcu Onur. Onur’un ne dediğini anlamak o kadar da kolay değil.

Marka Twitter’da kampanyanın devamı olan tweet’i atarken Twitter’a henüz yeni gelen özellikten faydalanıyor. Artık akışınızda görsel içeren tweet’lerindeki ekin bir kısmını mecranın yatay kesit alanında doğrudan görebiliyorsunuz. Yani tweet akışta böyle görünüyor:

Tıkladığınızda tweet’in tamamı ise şöyle:
Gerçekten iyi iş!
Reklam filmini hatırlamak isteyen olursa:

İşin başarısını vurgularken en öne çıkan da karakterin konuşmasını yazılı olarak kusursuz şekilde aktarabilmiş olmaları. Bu bağlamda Snickers’ın Açken Sen Sen Değilsin kampanyasını hatırlatmasak da olmaz.
Snickers hem bu sloganla hem de kampanyası için yarattığı türlü projelerle bu fikrin benzerini hayata geçirmişti. Bu da çok iyi bir örneğidir: