Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
n11.com Twitter’da Ne kadar Etkiliyseniz O Kadar İndirim Yapıyor

n11.com Twitter’da Ne kadar Etkiliyseniz O Kadar İndirim Yapıyor

E-ticaret sitesi Twitter skorunuzu hesaplarken yazdığınızı ne kadar kişinin gördüğünü hesaba katarak size indirim çeki veriyor.

Sosyal para birimi uygulamalarını yakaladıkça paylaşmayı seviyoruz çünkü sosyal medyadaki etkin olma durumunun gerçek hayatta bir faydaya dönüşmesi yalnızca Twitter fenomenlerine ait bir şans değil. SXSW’te dinlediğim önemli bir oturumun konusu tamamen buydu. Sosyal medyadaki herbir kullanıcının kendine has bir etki alanı ve takipçi kitlesi var, buna şüphe yok. Bu oturum da fenomenler ile sosyal yandaşların farkına değiniyordu. Markalar için çok takipçisi olan bir fenomen yerine, gerçekten markasına tutkuyla bağlı olan ve her mecrada severek ondan bahseden bir sosyal yandaş, kendi takipçi kitlesi üzerinde daha doğal ve daha gerçek bir etki bıraktığı için daha etkili. n11.com da bundan haberdar olmalı ki Twitter skorunuzu hesaplayarak size ne kadar etkiliyseniz o kadar indirim veriyor.

Uygulama Twitter skorunuzu hesaplıyor, bunu da TL cinsinden bir indirim çekine çeviriyor sizin için. Bunu yaparken de yalnızca takipçi sayınıza bakmıyor, adMingle’la birlikte çalışılan uygulamada bakılan gönderdiğiniz bir tweet’i kaç kişinin gördüğü, kaç kişinin o tweet’le etkileşime geçtiği gibi kriterler. Ben kendi hesabımla denedim ve 6 bin takipçim üzerinden bir tweetimi kaç kişinin gördüğünü hesapladı ve 33 TL’lik bir indirim çeki önerdi: