Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müşterilerin Geri Bildirimleri Sektör Yaratıcılarına İlham Kaynağı Oldu

Müşterilerin Geri Bildirimleri Sektör Yaratıcılarına İlham Kaynağı Oldu

İrlanda'da Sharp Suits adı altında müşterilerin basmakalıplaşan yaklaşımlarını konu alan yaratıcı işler.

İrlandalı grafik tasarımcıları Mark Shanley ve Paddy Treacy (Mark + Paddy) tarafından başlatılan Sharp Suits, reklam sektörünün kemikleşmiş birleşenlerinden biri olan müşteri geri bildirimlerini konu almış bir proje. İkilinin başlarda bir kişisel proje olarak gördüğü Sharp Suits, müşteriler tarafından verilmiş absürd geri bildirimleri ele alan alttaki dört posterle başlamış.

Devamında projeyi tüm İrlandalı yaratıcılara da açıp bir topluluğa dönüşen Sharp Suits kapsamında ortaya çıkan işler Dublin’de sergilenmiş. 10 Euro’ya satılan işlerden elde edilen gelir de Temple Street çocuk hastanesine bağışlanmış.

Treacy’e göre işlerde ele alınmış tüm geri bildirimler gerçek. Sergi sonrasında projeyle ilgili müşterilerden yorum gelmediğini belirten Treacy, Shanley ile kendisini kovulduğunu farz etse de geri kalan işler için girişleri anonim tuttuklarını söyledi.

İkilinin projeyi tanıttığı ve değerlendirmesini yaptığı videoyu aşağıdan izleyebilir, sergide gösterilen işlerin tamamına buradan erişebilirsiniz. Logo büyüklüğü, renk seçimi ve daha nicesinin malzeme olduğu işlerin arasından oluşturduğumuz (videonun hemen altındaki) ufak seçki de İrlandalı meslektaşlarla kader ortaklığının yoğunluğu hakkında fikir verebilir.