Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mustafa film galasından geldik!

Mustafa film galasından geldik!

Şurada haber yapmıştık ama basın bülten kitini upload edeceğim için ve sıcak sıcak izlediğimiz için yeniden haber yapmak istedim.

Sabah ki basın gösterime bir çok blogger Murat Kahraman sayesinde davet edildi. Öncelikle davetiyeler için çok teşekkür ederiz.

Film konusunda ise; kaçırılmaması gereken bir belgesel. Mutlaka zaman bulup gidin. Yazan ve yöneten Can Dündar, vizyon tarihi 29 Ekim (bu çarşamba)

Film ile ilgili basın kiti notları:

-“Mustafa”nın Selanik günlerini Georgios Chondrogiannis, Manastır çocukluk günlerini Aleksandar Korlevski, Manastır gençlik dönemini Ediz Mehmedali , İstanbul gençlik dönemini Burak Onaran, orta yaşlarını Bahadır Yazıcı ve son dönemini Gökhan Akyüz canlandırıyor.

– Filmin anlatıcısı Can Dündar.

– Atatürk’ü Yetkin Dikinciler, Zübeyde Hanım’ı Beyhan Saran ve belgeleri Arif Soysalan seslendiriyor.

– Ünlü karga kovalama sahnesi Mustafa Kemal’in gerçekte karga kovaladığı Langaza’da çekildi. Kargalar ise animasyon.

– Kostüm ve aksesuarlar büyük oranda TRT’den kiralandı. Bulunamayanlar ise özel olarak üretildi.

– Filmin özgün müziği Goran Bregovic tarafından bestelendi.

– Filmin çekimlerine Nisan 2008’de başlandı ve Eylül başında tamamlandı.

“Mustafa” 193 kopya ile tüm Türkiye’de 29 Ekim günü vizyona girecek. Film kopya sayısıyla türünde bir ilk özelliği de taşıyor.

– Filmin dünya premieri Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı.Yurt dışında bir çok tanınmış film festivallerinden davet alan belgeselin İngilizce ve Almanca çevirileri hazırlandı. Film Almanya başta olmak üzere yurt dışında da gösterilecek.

– Filmin kitabı Kasım başında okurlarla buluşacak.

– Goran Bregoviç’in bestelerinden ve filmde kullanılan orijinal müziklerden oluşan soundtrack albümü de yakında piyasaya çıkacak.

– NTV’nin beyazperdedeki ilk adımı sayılan “Mustafa”nın sponsoru “Sabancı”.