Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moment: Akıllı Telefon Bağımlılığına Çare Bulan Uygulama

Moment: Akıllı Telefon Bağımlılığına Çare Bulan Uygulama

iOS programcısı Kevin kendi telefon ve internet bağımlılığından yola çıkarak Moment'i oluşturdu.

Sosyal mecralara, akıllı telefonlarımıza olan bağımlılığımız korkunç boyutlarda. Yaşamın kendisinin içinde yer almaktan çok sanalda yaşamayı tercih ediyoruz. Sanki artık Facebook ve Instagram’a güzel fotoğraflar yüklemek için çeşitli organizasyonlara katılıyor ve Foursquare’e bildirmek için bir yerlere koşturup duruyoruz. Bizi yaşadığımız andan koparıp sanala bağlayan akıllı telefon bağımlılığımıza bir çare bulmak gerek. 

Moment adlı uygulama bu yüzden oluşturulmuş. Akıllı telefon kullanıcıları için geliştirilen uygulama sizin bir gün içinde kaç kez telefonunuzla ilgilendiğinizi bildiriyor. Uygulamanın kurucusu Kevin Holesh aslında Moment’ı ilk olarak kendisi için çıkardı.

Telefonuyla ilgilenmekten sevgilisine ve çevresine zaman ayırmadığını fark etmiş ve daha sonra diğer insanların da bundan yararlanmasını istemiş. Holesh, insanların tahmin ettiklerinden daha fazla akıllı telefonlarıyla vakit geçirdiğini söylüyor. Moment ile gerçek dünyaya daha fazla vakit ayırmanız için sizi teşvik ediyor. Moment telefonunuzda arka planda sürekli çalışıyor ve size belli bir limit getiriyor. Uygulama şimdilik iPhone kullanıcıları için geçerli, Android kullanıcıları ise uygulama geldiğinde haberdar olmak için buraya tıklayabilirler.