Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Milano’daki Yer Altına Gizlenmiş Apple Store Açıldı

Milano’daki Yer Altına Gizlenmiş Apple Store Açıldı

Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı Milano'daki Piazza Liberty meydanındaki mağazasını Perşembe günü açtı.

Apple, mağazalarıyla ilk günden beri farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Sadece ürün satın alınan bir perakende noktası olarak değil insanların orada zaman geçirmek istediği alanlar olarak konumlandırıyor. Cannes Lions 2018’de de Apple’ın perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts’tan mağaza deneyimini nasıl baştan tasarladıklarını dinlemiştik. Apple’ın Eylül 2017’de duyurduğu strateji değişimini takiben en çok beklenen mağazalardan biri Milano idi. Ve mimarlık ofisi Foster + Partners iş birliğiyle tamamlanan Apple Piazza Liberty, 26 Temmuz Perşembe günü açıldı.

Apple’ın mağaza vizyonunun İtalya’daki ilk örneği

Milano’da açılan Apple Store, şirketin yeni perakende vizyonunun İtalya’daki ilk örneği oldu. Apple Piazza Liberty hem halk açık büyük bir meydan hem de yer altına doğru uzanan mağaza ile büyük bir alanı kapsıyor. Araç trafiğine kapalı ve şehrin önemli merkezlerinden olan Corso Vittorio Emanuele’nin sonunda bulunuyor. Büyük bir amfi tiyatro ve cam çeşme ile görkemli bir alan sunuyor.

Apple Piazza Liberty, 24 saat herkese açık olacak. Yıl boyunca ise Today at Apple gibi etkinliklerle sayısız etkinliğe ev sahipliği yapacak. Fotoğrafçılık, film yapımı, müzik yapımı, kodlama, tasarım gibi yaratıcı alanlarda düzenlenen etkinlikler sayesinde Today at Apple vizyonunun da başarılı bir uygulama alanı olacak.

Apple’ın perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts da Milano’daki mağaza hakkında “Hiçbir şey, Apple Store’ların modern zamanların buluşma alanı görevi görmesine ilişkin vizyonumuzu Apple Piazza Liberty’den daha iyi ifade edemez” diyerek bu mağazanın önemini vurguluyor.

Görsel: Apple, Apple