Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Migros Rafında Kalan Ürünler Sokak Hayvanlarına Umut Oluyor

Migros Rafında Kalan Ürünler Sokak Hayvanlarına Umut Oluyor

Migros ve HAYTAP işbirliğiyle son kullanma tarihi yaklaşan ürünler, sokaktaki dostlarımıza bağışlanıyor.

Sokak hayvanları her mevsim yaşam için mücadele veriyor. Kedi, köpek hatta martı ve karga bile şehir düzeninde hayatını devam ettirmek için binbir badire atlatıyor. Hayvanseverler de onların hayatını bir nebze olsa kolaylaştırmak için her gün farklı yollar deniyor ve mutlu olmaları için çabalıyor. Bu özveriyi bireysel çabayla devam ettiren şövalyelerin yanı sıra büyük isimlerin de desteği oluyor.

Ürgüp’te kış boyunca devam eden mama dağıtım kampanyası, bireysel çabaların ne kadar büyük etki yaratabileceğine güzel bir örnekti. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kapsayan hafta boyunca ise Migros, Goody ile birlikte 1 Liraya Dostuk Maması kampanyasıyla kendinden söz ettirmişti.

Bu kez Migros, hayvan hakları konusunda en etkin isimlerden biriyle HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile birlikte raflarındaki son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerini sokaktaki canlarla paylaşıyor. Geçtiğimiz ay yapılan anlaşmayla Migros ülke çapında birçok mağazasını örgütleyerek HAYTAP’ın yetkili hayvanseverleriyle raf ömrü olan besinleri paylaşacak. Temsilci ve gönüllüler de bu besinleri canlara iletip HAYTAP üzerinden yayınlayacak. Böylece yaratılan etkiyi duyurmak için en verimli kanallar da aktif olarak kullanılacak.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Haytap – Migros elele..sahipsiz canlarımız için hep birlikte.Geçtiğimiz ay Haytap ile Migros AŞ arasında imzalanan…

Posted by HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) on Tuesday, March 31, 2015

Bu fikrin tohumlarının ise 1 yıl önce Change.org’da atıldığı ve pilot uygulamalardan sonra ülke genelinde kullanılabilir model halini aldığını görüyoruz. Ufuk Işık’ın başlattığı imza kampanyası 23.816 imza toplayarak Migros’a iletilmiş ve hayvanseverlerin mesajı, Migros’a iletilmiş.

Sokak hayvanları için yapılan her yardım ve destek kampanyasında tekrar belirtip hafızamızı tazelediğimiz konu ise bu canların yaşamayı seçmemesi. Fakat onları ve doğal çevrelerini yüzyıllar içinde değiştirdiğimiz için kendi başlarının çaresine bakmalarını beklemek, doğaya karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemek anlamına geliyor.

Görsel; HAYTAP