Renk, ışık ve göz arasındaki algılama eşiğiyle doğan adeta bir yeterlilik noktası. Bu algılamayla insanlar sanat ve dünya üzerinde yaratıcılıklarını çok çeşitli şekillerde kullanabiliyor. Jen Stark renklerle çarpıcı desenler ve döngüler yaratırken, Holton Rower boyaları damlatıp akışına bırakarak renklerin farklı bir yönünü açığa çıkarıyor. Pip and Pop ise şeker ve simle adeta cümbüş yaratıyor. 93 yaşındaki Huang Yung-fu ise rengarenk murallarıyla bir gökkuşağı köyü yaratmıştı.
Renkler insanlık için dünyayı böylesine zengin bir yere dönüştürürken doğada renkler çok daha temel bir amaçla kullanılıyor; iletişim. İçgüdüsel olarak varılabilecek sonuçlarla da kırmızı, sarı, siyah gibi renkler birlikte tehlikeyi çağrıştırırken yeşil ve kahverengi tonları kamuflaj sağlıyor. Meyveler de bitkilerin dış dünyayla iletişimindeki köprü olduğu için bu görsel dile uyum sağlıyor. Grafik tasarımcı Dilara Çellik, meyvelerin sıcak renklerine karşılık olarak onlara bu dünyaya ait olmayan bir görüntü kazandırmak istemiş.
Meyvelerin soğuk tonlarını ortaya çıkarmak isteyen Çelik, stok görseller ve dijital oynamalar yerine mini bir set hazırlayarak çalışmasını analog olarak geliştirmiş. Tek soğuk renk olarak lacivert kullanılırken farklı soğuk renklerin de yer alması anlatımı güçlendirip zenginleştirecek bir katkı sağlayabilirmiş. Ancak rengiyle dokusuyla görmeye alıştığımız ve bu dünyanın birer meyvesi olan öğeler soğuk renkleriyle farklı gezegenlerde bulunan bilinmedik nesneleri de andırmayı başarıyor.
Görsel: Dilara Çellik