Julie Lee’nin taptaze meyve ve sebzeleri kullanarak hazırladığı, insanın içini açan rengarenk kolajlarını paylaştığı bir Instagram hesabı var: @julieskitchen
Lee’nin devam eden yemek kolajları projesi zamanla dallanarak bir çeşit bitki tasarımı araştırmasına, renk teorisi çalışmasına ve saf, katıksız yiyecek sevgisine dönüşmüş.
Lee, kolajlarını Canon 6D ya da iPhone 5 ile kendi mutfağında fotoğraflıyor. Sanatçı, çekimler için profesyonel bir set kurmuyor; mutfağına giren gün ışığı, set ışığından çok daha doğal bir görüntü sağlıyor. Lee, Instagram hesabında kolajlarının yanında yaptığı yemekleri de fotoğraflayıp paylaşıyor.
Çevredeki çiftçilerin kurduğu haftalık pazardan mevsimine göre aldığı ya da kendi bahçesinde yetiştirdiği malzemelerle hazırladığı her kolajın renk yoğunluğu farklı: Birinde ortadan ikiye kesilmiş yeşil domatesler, doğranmış salatalıklar, taze fesleğen gibi sebzelerle yeşil ağırlıklı bir kolaj yaratırken, bir diğerinde çilek, böğürtlen, çarkıfelek gibi meyvelerle daha canlı ve kırmızı ağırlıklı bir kolaj yaratıyor. Her kolajın içine baskın renge eşlik edecek farklı renkte minik meyve sebzeler hatta çiçekler de serpiştiriyor ki, bu da kolajın görsel çekiciliğini artırıyor. Lee, beyaz zemin ve birbirine dokunmayan küçük parçalarla ve renk teorisi kullanmasıyla, ilhamını Pointilizm (Noktacılık) akımının kurucusu fransız ressam Georges Seurat’dan aldığına kuşku yok.
Sanatçının kolaj çalışmalarının baskılarını ise 8×8, 8×10 ve 12×12 ölçülerinde buradan edinebilirsiniz.
Lee’nin kolajları hazırlama ve fotoğraflama sürecini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:
Görsel; julieskitchen, instagram