Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mazda – Barcelona Challengers Konferansları

Mazda – Barcelona Challengers Konferansları

Nobel Barış Ödülü sahibi konuşmacılarıyla geleceğin politikası ve toplumsal konularına yön verecek bir etkinlik serisi.

Barcelona’da bulunan Mazda Space, bu yıl yeni bir etkinlik serisine ev sahipliği yapıyor. Barcelona Challengers Conferences adlı serinin ilki 12 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Geleceğin politik ve toplumsal sorunlarına adanmış konferanslar serisi, uluslararası bir öğrenci kitlesiyle birlikte Avrupa’dan basını da ağırladı. Türkiye’den konferansı izlemek üzere Mazda’nın davetlisi olarak Bigumigu’yu temsilen ben oradaydım.

Mazda’yı diğer otomotiv markalarından ayıran en önemli özelliklerden birisi, alışılmışa karşı çıkmak olarak özetlenebilecek marka duruşunu sadece reklamlarında kullanmakla sınırlı kalmayıp, cesur işbirlikleri de yapması. Marka son iki yıldır World Summit of Nobel Peace Leaureates‘in yani Nobel Barış Ödülü almaya hak kazanmış kişilerin katıldığı Dünya Zirveleri’nin sponsoru. Challengers Konferansları da bu çok değerli Nobel Barış Ödülü sahiplerini her etkinlikte konuşmacı olarak ağırlıyor.

12 Mayıs’taki ilk etkinliğin konuşmacısı Lord David Trimble‘dı. 1998’de Nobel Barış Ödülü’nü alan politikacı, Kuzey İrlanda barış sürecinin de en büyük mimarı. “Köprüler Kurmak – barış nasıl sağlanır” teması üzerinde konuşmasını yapan Lord Trimble, Kuzey İrlanda’da 1990’lara damgasını vuran terörün nasıl sona erdiğini ve bunun için nasıl çaba sarfettiklerini anlattı.


Foto: Lord David Trimble ve Yalçın Pembecioğlu, Mazda Press

Lord Trimble, aynı zamanda çözüm süreçleri ve barış görüşmelerinde düzgün bir tartışma zemini yaratmanın önemini de vurguladı. Konuşmasından önceki akşam Avrupa’dan etkinliğe katılan basın mensuplarıyla özel bir toplantı da yapan Trimble’la Orta Doğu’nun bugünkü durumu, Doğu Avrupa ve Asya’da yakın dönemde yaşanabilecek problemler ve Rusya – Ukrayna sorunlarını da masaya yatırma fırsatı bulduk.

Konferansın özet videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Etkinlikte Mazda Make Things Better Award 2014ü kazanan Yuka Kawamura da ödülünü almak üzere oradaydı. Kawamura, Mazda’nın desteklediği 30 yaş altındaki gençlik projelerinin 2014’te birincisi olmayı başaran kişiden-kişiye öğrenci mentorluğu sosyal ağı projesinin sahibi ve projesini hayata geçirmek için 10.000 Avro ödül kazandı.

Etkinlik serisi bu yıl sonuna kadar, Mazda’nın Barselona’da bulunan Avrupa kültür ve etkinlik merkezi Mazda Space’de gerçekleşecek iki konuşma ile devam edecek.