Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Masa Tenisine Alternatif Yorumlar

Masa Tenisine Alternatif Yorumlar

Exercice Studio ve NEDJ iş birliği sonucunda ortaya çıkan “ping pang” koleksiyonu, masa tenisinin kurallarına ve oynanışına farklı alternatifler sunuyor.

Tekniği, yaratıcılığı ve özgünlüğü merkezine alan mimarlık ve tasarım ajansı Exercice Studio, kamusal alanlardaki yerleştirmelerden, portatif oyun alanlarına kadar farklı ölçeklerde projeler gerçekleştiriyor. Fransız mobilya üreticisi NEDJ ortaklığıyla ortaya çıkan masa tenisi koleksiyonu da hem yaratıcılığı körüklüyor hem de eğlence biçimine alternatifler getiriyor.

Masa tenisi oyununu yeniden yorumlayan ve geliştiren “ping pang” koleksiyonu oyuna stratejik bir yaklaşım sunuyor. Seride bulunan dört farklı masa sayesinde (REBOND, GOLF, TRIO,TOURNANTE) oyuncu sayısı değiştirilebiliyor ve oyum biçimleri çeşitlendirilebiliyor. Fütürist görünümüyle birbirinden farklı renklere ve kimliğe sahip masa tenisi masaların her birinin kendine has özelliği bulunuyor.

Tasarımlar oyunun kurallarının yeniden yazılmasına ya da değiştirilmesine imkan tanıyor

Serinin en karakteristik masalarından olan “REBOND”, kısa ve seri oyunu teşvik ederken çabuk düşünmek ve hareket etmek için kullanıcıyı zorluyor. Açık yeşil bir yüzeye sahip masanın kenarların ufak çıkıntılar bulunuyor. Bu alanı kullanan oyuncular kısa servisler atabiliyor ve rakibini zor pozisyonda bırakabiliyor.

Bir diğer tasarım “GOLF” adından da anlaşılacağı üzere golf oyunundan ilham alıyor. Masanın her iki yanındaki küçük delikler oyuncuların tercihine göre kimi zaman oyun kazandıran bir nokta ya da kullanıcıların kaçınması gereken bir bölge olarak kullanılabiliyor. Kıvrımlı hatlara sahip masa tenisi masasının orta bölüme doğru daralan yapısı oyunu daha mücadeleci hale getiriyor.

Üçüncü tasarım üç oyuncunun aynı anda birbirlerine karşı oynayabildiği “TRIO”. Exercice Studio’nun kentsel mekanlardaki oyun alanları için de bir benzerini tasarladığı bu masada geleneksel ikili oyun modelinin dışına çıkılıyor. Üç kişi arasında dönen strateji ve mücadele hem beklenmedik sonuçlar doğuruyor hem de dikkatin aynı anda farklı noktalarda olmasını sağlıyor.

Masanın etrafında daha kolay dönülmesi için yuvarlak hatlara sahip olan “TOURNANTE” isimli tasarım ise çok oyunculu bir eğlenceye kapı aralıyor. Hedefin elenmemek olduğu bu tasarımda da beş altı kişi sırayla önce topu vuruyor ve sonra karşıda servisi karşılıyor bu sayede elenmeden sırasını bir diğer oyuncuya aktarmış oluyor.

Tek başında antrenman yapmanın mümkün olduğu bu tasarım serinin en hafif masa tenisi masalarından biri ve yaklaşık 32 kilogram ağırlığında. Sarı renkli “GOLF” tasarımı 30 kilogram, üçlü oyuna imkan tanıyan tasarım 44 kilogram ve koleksiyonun en ağır masası REBOND 45 kilogram ağırlında.

Montajının ve kurulumun oldukça basit olduğu bu masa tenisi tasarımlarında herhangi bir yapıştırıcıya ya da vidaya ihtiyaç duyulmuyor. Malzemelerin birbirine geçmesiyle oluşturulan sistemde masa tenisinin kuralları yeniden yazılıyor. Daha doğrusu her kullanıcı kendi kurallarını icat edip farklı masa varyasyonları oluşturarak kendi başına ya da arkadaşlarıyla eğlenceği sistemi yaratabiliyor.

masa tenisi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

NEDJ (@nedj.fr)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

NEDJ (@nedj.fr)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Exercice (@_exercice_)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: NEDJ, Instagram