Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Yeni Tasarım Dehası Marc Newson’ın En Önemli 5 Tasarımı

Apple’ın Yeni Tasarım Dehası Marc Newson’ın En Önemli 5 Tasarımı

Kehanetlerde bulunmadan once Avustralyalı yıldızın Top 5 tasarımına bir göz attık.

Süperstar bir tasarımcının bir marka bünyesine katılması, tasarım dünyasını belki de ilk defa bu kadar heyecanlandırdı. Marc Jacobs’un Louis Vuitton’dan ayrılması, Raf Simons’un Dior’un başına geçmesi gibi genelde moda dünyasından alışık olduğumuz “bomba haberler” ile eşdeğerde olan Marc Newson ve Apple beraberliği üzerine yazılmayan, çizilmeyen ve kehanette bulunmayan kalmadı.

Avustralyalı süperstarın Apple tasarımını ne kadar değiştireceği merak konusu ama “sanatsal” marka değerine önemli bir artı sağlayacağı da kesin.

Apple’da neler yapabilir daha iyi anlayabilmek için Newson’ın en iconic 5 tasarımına bir göz atalım.

1. Lockheed Lounge Chair: Pod, Idée, 1986


Fiberglas ve alüminyum kullanarak tasarladığı bu koltukla Marc Newson kendisinden tasarım dünyasında söz ettirmeye başladı. Madonna’nın 1993 yapımı Rain videosunda da kullandığı Lockheed Lounge Chair, 2009 yılında açık artırma ile 1,6 milyon dolara satıldı.

2. Embryo Chair: Cappellini, 1988


Fütüristik üç ayaklı Embryo Chair hala Cappellini’nin çok-satanlarından. Dalgıç elbise kumaşı ile kaplı bu koltuk, tasarımcının ilk seri üretilen ürünü.

3. Wooden Chair: Cappellini, 1992


Marc Newson’un tek bir eğri çizgiyi çoğaltarak tasarladığı Wooden Chair, basit görünümünün aksine karmaşık bir üretim tekniği gerektiriyor.

4. Leica M (Jonathan Ive ile), 2013


Belki de yakın gelecekteki Apple tasarımlarının ipuçlarını taşıyan bu fotoğraf makinesi, yakın arkadaşı Jonathan Ive ile ortak tasarladığı ilk ürün. Sadece bir adet uretildi ve (RED) yararina açık artırma ile 1,8 milyon dolara satıldı.

5. GStar Raw – kapsül koleksiyonları, 2003’ten beri


Tasarımcıların modaya el atmaları genelde bir halkla ilişkiler çalışmasından öteye gidemez. Marc Newson’ın GStar için hazırladığı kapsül koleksiyonu ise 10. yıldönümünde. Bu uzun süreli birlikteliği kutlamak amacıyla sınırlı sayıda üretilen gümüş renkli bowling ceketi, önceki yıllarda kullanılan artworklerin izlerini de taşıyor.

Görseller: telegraph.co.ukmarc-newson.com