Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Makarna Kutularını İkinci El Satışlarda Yeniden Kullanmak

Makarna Kutularını İkinci El Satışlarda Yeniden Kullanmak

Barilla, Küresel Geri Dönüşüm Günü’nü makarna kutularına yeni bir kullanım amacı kazandıran “Secondhand Box” kampanyasıyla kutladı.

Barilla, 2018 yılından bu yana her yıl 18 Mart’ta kutlanan Küresel Geri Dönüşüm Günü için düzenlediği kampanya ile herkesi çevre üzerinde olumlu bir etki yaratmaya davet etti. Kampanya, makarna kutularının yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde yeniden kullanılmasını teşvik ediyor. Bunu sağlayabilmek için de Japon düzenleme uzmanı Marie Kondo’dan katlama dersleri sunuyor.
Ajans LePub tarafından yaratılan “Secondhand Box” kampanyası, temelde Barilla müşterilerine makarna kutularının ikinci el satışlarda ambalaj olarak nasıl yeniden kullanılabileceğinin öğretiyor. Dünyaca ünlü bir isim olan Marie Kondo, bu konudaki uzmanlığıyla makarna tutkunlarına ürünlerini Barilla’nın ikonik mavi kutusuna verimli bir şekilde sığdırmak için katlama teknikleri ve ipuçları sunuyor. Aslında bu bir ileri dönüşüm uygulaması olmasına rağmen nedense Küresel Geri Dönüşüm Günü için böyle bir kampanya yaratılmış. Muhtemelen şirketlerin ve ajansların kafaları, ileri ve geri dönüşüm farkı konusunda hala biraz karışık.

Giysileri katlama, kutuları kapatma ve etiketleme ipuçları

Kondo, eğitsel amaçlı 90 saniyelik kampanya videosunda, küçük, orta ve büyük giyim eşyalarının Barilla’nın farklı şekil ve boyutlardaki mavi makarna kutularına sığacak şekilde nasıl katlanacağını gösteriyor. Daha sonra kutuların nasıl kapatılacağını ve etiketlerin nasıl yapıştırılacağını anlatıyor. Marie Kondo’nun katlama tekniklerinin bir dizi uluslararası influencer aracılığıyla sosyal medyada da yayılması hedeflenmiş.

Kampanya, yeni araştırmalar sayesinde özellikle moda endüstrisinde nakliyenin çevreye yönelik olumsuz etkilerinin artık herkes tarafından bilinir hale gelmesine dayanıyor. Statista’ya göre ulaşım tek başına küresel CO₂ emisyonlarının %20’sinden fazlasına katkıda bulunuyor ve moda sektörünün 2030 yılına kadar 6 milyon ton CO₂ üreteceği tahmin ediliyor. Nakliyeyle birlikte oluşan kirliliğin en önemli kaynaklarından biri de ambalaj. Tüketiciler, hızlı moda ve onunla bağlantılı kirlilik konusunda giderek daha fazla bilinçleniyor ve giderek artan sayıda ikinci el alışverişi veya daha sürdürülebilir seçenekleri tercih ediyor.

Barilla ambalajlarının %99’undan fazlası geri dönüşüme uygun olduğu belirtiliyor. Şirket tarafından kullanılan kağıt ve kartonun %99’undan fazlası sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan sağlanıyormuş.

Görsel: Barilla