Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LeWeb Startup Yarışmasının Kazananları [LeWeb 2014]

LeWeb Startup Yarışmasının Kazananları [LeWeb 2014]

LeWeb’de bu yıl 4 büyük şehirdeki etkinliklerle 21 yeni girişimi Paris’te yatırım almak için yarıştı.

Girişimciler için fikir ve uygulama kadar doğru zamanda doğru kişilere ulaşarak yatırım almak şirket geleceği için büyük önem taşıyor. Fakat girişimlerin sayısı bu kadar fazlayken risk sermayedarları ve yatırım şirketleri için
doğru zamanda doğru ismi seçmek büyük öneme sahip.

Yarışmaya katılan isimler arasından sıyrılan üç isim LeWeb’in son günündeki kapanış oturumundan önce Loic’in yönetimiyle eğlenceli bir sunum
gerçekleşti. Jukedeck, NaturalCycles ve Easysize projeleri sırasıyla jüri ve seyirciler karşısında projelerini tanıttı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Jukedeck birinci, Easysize ikinci, NaturalCycles üçüncü oldu.

Jukedeck

Bireysel veya kurumsal bir video projesi yapacaksanız arka fonda mutlaka bir müzik kullanılması gerekiyor. Fakat bu parçayı seçmek, hiç kimseyi rahatsız etmeyip telif haklarını çiğnemeden içerik üretmek her ölçekteki çalışma için büyük bir engeldir. Bu sorunu tespit eden Jukedeck ekibi, dijital ve analog kullanım için bir algoritma geliştiriyor. Anlık, sonsuz ve sürekli müzik üreten bu algoritma, hiçbir teklif hakkı talep etmeden kolayca kullanım izni verip lisans sorununu çözen bir hizmet.

Easysize

Dijital alışveriş sitelerinden alışveriş yaparken yaşanılan en büyük sorun, kıyafet bedenleridir. Alınan kıyafetin üzerinde yazan beden ile tahmin edilen bedenin örtüşmemesi dijital alışverişin en büyük sorunları arasında yer alıyor. Yapılan işlemlerin büyük bir kısmı bedenin uygun olmaması sebebiyle iade ediliyor. Bu sorunu fark ederek büyük veriyi kullanmayı hedefleyen girişim, markalar arasındaki beden endekslemeyi sağlıyor. Böylece markalar arasındaki kalıp farkından kaynaklanan üzüntüleri engellemeyi amaçlıyor. Yaşanan enstantaneleri değerlendirerek yaratılan veritabanı, sürekli kendini geliştirerek markaların yeni ürünlerini de en bir beden ile sabitleyebiliyor.

NaturalCycles

Doğum kontrol haplarının kullanımı ve psikolojik yükümlülüğü kadınlar üzerinde büyük bir yük yaratıyor. Binlerce yıldır devam eden bu soruna yönelik bir çözüm üreten mobil uygulama girişimi; adet düzeni, vücut sıcaklığı gibi doğal bilgileri toplayarak kişinin bilgilerini değerlendirerek ona kullanabileceği ve anlamlı veriyi sunuyor. Doğum kontrol hapı kullanmadan doğum kontrol denetimini dünya kadınları ile paylaşıyor.

Görsel; LeWeb