Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kültür Sanat İle İlgili Ne Var Ne Yok Bir Araya Getiren Platform: Kültür.limited

Kültür Sanat İle İlgili Ne Var Ne Yok Bir Araya Getiren Platform: Kültür.limited

“kültür.limited”, kültür sanat alanındaki tüm paydaşları bir araya getiren yeni bir platform.

Emre Erbirer, ülkemizde ve dünyada kültür sanat alanındaki gelişmeleri tek kaynaktan takip edebileceğimiz, sadece etkinlikleri ve içeriklerini değil; etkinliğin organizasyonu, seyirci geliştirme alanında yapılanlar, satış performansı gibi daha ölçülebilir verilerin olduğu bir projeyi hayata geçirdi: kültür.limited

Türkiye’de yaratıcı endüstriler alanında, reklamcılık ve mimarlık alanlarındaki mesleki birliğin ne yazık ki kültürsanat alanında faaliyet gösteren profesyoneller ya da firmalarda karşılığını bulmadığını söyleyen Erbirer, kültür.limited ile sektörün birbirinden kopuk paydaşlarını bir araya getiren bir platform yaratmayı amaçlıyor. Erbirer, kültür.limited’in temeline kültür ve sanatı koysa da, yaratıcı endüstrilerin her alanından beslenen ve besleyen bir platform olmasını hedefliyor.

Peki, kültür.limited’in diğer kültür-sanat sitelerinden farkı ne? kültür.limited, Türkiye’deki kültür-sanat faaliyetlerinin takibi, duyuruları ve içeriğinin yanında, dünyadaki trendler ve akımları da radarında tutacak. Ancak kendine biçtiği en önemli misyon; kültür-sanat yöneticileri, bu alanda çalışan tüm profesyoneller, eğitim veren akademisyenler, eğitim alan öğrencileri buluşturacak bir platforma dönüşmek.

Platformda; kültürün dokunduğu her sektörden haberler, yorumlar ve analizlere ulaşmak mümkün olacak.

Erbirer; kültür.limited projesini şöyle anlatıyor: “Biz sadece bir sergideki eserlerin sanatsal analizini veya bir konserin müzikalitesiyle ilgili bir yorum yapmayacağız, bizim amacımız bir serginin kürasyonu, yerleştirmesi, ışıklandırması ile ilgili daha teknik birtakım yorumlarda bulunmak, bir konserin neden başarılı veya neden başarısız olduğunu gözle görülebilir, analiz edilebilir ve karşılaştırılabilir örneklerle ortaya koymak. Kültür yönetimi dediğimiz, Türkiye’de çok fazla bilinmeyen ve ne yazık ki konuşulmayan bir alanın daha çok kişiye erişmesini ve daha çok kişi tarafından anlaşılabilir olmasını umuyoruz. Bir kültür yöneticisi ne yapar, bir sanat etkinliğinin pazarlaması nasıl olur, iletişimi nasıl yapılır, kültür sektöründeki insan kaynakları hangi süreçlerle ilerler, tüm bunları anlatacağız.”

Bu arada, kültür.limited’in bünyesinde farklı alanlardan yazarlar olacak olsa da, bir şeyler paylaşmak ve yazmak isteyen herkese de kapıları sonuna kadar açık. 

Sitede yer alacak burs, yarışma, fon-sponsorluk, iş ilanı gibi duyuruları sektöre girmek isteyen gençler yakından takip etmek isteyebilir.

Görsel; kulturlimited