Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçüklerden Büyük Sorular

Küçüklerden Büyük Sorular

AMAZE, ebeveynleri çocuklardan her an gelebilecek cinsel sağlık ve eğitim konularındaki sorulara hazırlıklı olması konusunda uyarıyor.

Söz konusu cinsellik olduğunda sorular garip olabiliyor. Çocuklardan beklenmedik zamanlarda gelen cinsel içerikli sorular ebeveynleri köşeye sıkıştırabiliyor. AMAZE bu noktada devreye giriyor. Cinsellik, ergenlik, cinsel gelişim, üreme, ilişkiler, cinsiyet gibi konularda bilginin doğru kanallardan sağlıklı bir şekilde aktarılmasına yardımcı oluyor.

Çocuklardan köşeye sıkıştırabilecek sorular

AMAZE dünya çapında gençler için yaşa uygun çevrimiçi cinsel eğitim kaynağı oluşturmak amacıyla Advocates for Youth, Answer and Youth Tech Health iş birliğinin sonucu olarak ortaya çıktı. İnternet sitesi, temel fakat hassas konular hakkında çocuklarla veya öğrencilerle sağlıklı bir tartışmayı gerçekleştirmek için içerikler ve araçlar sunuyor. AMAZE tarafından hazırlanan cinsellik ile alakalı 100’ün üzerindeki video YouTube’da 35 milyondan fazla görüntülenmeye erişmiş durumda.

AMAZE, Goodby Silverstein & Partners imzalı Time to Talk kampanyası ile anne ve babaların her an karşılaşabileceği bir duruma parmak basıyor. 30 ve 15 saniyelik reklam filmlerinde ebeveynlerine beklemedikleri bir anda cinsellik ve üreme ile ilgili soru soran çocuklar anne ve babaları ters köşede bırakıyor.

Ebeveynler soruları cevaplayamazsa çocuklar sorunun cevabını internette arayabilir

AMAZE, ailelerin bu sorular karşısında sessiz kalmamasını tavsiye ederken #AskableParent etiketi ile cinsel sağlık ve gelişim konusunda çocuklarını bilgilendirmesi için teşvik ediyor. Kampanya ailelere siz bu soruları cevaplamayacak olsanız bile onlar bir şekilde (internetten, çevresinden v.b.) öğrenecektir mesajını da iletiyor.

Goodby Silverstein & Partners sanat yönetmeni David Spradlin, salgın zamanı ebeveynlerin çocukları ile fazladan zaman geçirme fırsatı olduğunu hatırlatarak bu zamanın bazı güzel konuşmalar için uygun ortam yarattığına dikkat çekiyor.

AMAZE kampanyası ile birlikte internet sitesinden de ailelerin çocukları ile diyalog ve ilişki kurması için alternatif seçenekler sunuyor. Beden, cinsiyet ve rıza kavramlarının tanımlanmasında ve anlatılmasında yardımcı olmaya çalışıyor. Ebeveynlerin çocukları ile izleyebileceği içeriklere sitesinde yer veriyor.

Künye

Müşteri: Amaze
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Eş Başkanlar:: Jeff Goodby & Rich Silverstein
CCO: Margaret Johnson
İdari Yaratıcı Yönetmen: Danny Gonzalez & David Suarez
Sanat Yönetmeni: David Spradlin
Metin Yazarı: Craig Shervin
Hesap Yönetimi: Becca Morris
Prodüksiyon Şirketi: Sanctuary
Yönetmen: Aaron Ruell
DOP: Damian Acevedo
İdari Yapımcı: Preston Lee & Kristen Bedard Johnson
Düzenleme: Arcade Edit
VFX: The Mill NY
Prodüksiyon Şefi: Abigail Klimaszewska
Renklendirme: Fergus McCall
Mix: One Thousand Birds
Ses Tasarım: Torin Geller, Hayley Livingston

Görsel: YouTube