Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolajlarla Abartılı Özellikler Kazanan Nesneler

Kolajlarla Abartılı Özellikler Kazanan Nesneler

Lola Dupre; hayvanlarla ilgili eserlerinin yanı sıra mimari yapı, gemi, karavan, bilgisayar, müzik aleti gibi nesnelerin bazı yönlerini abartarak yarattığı kolajlarla da beğeni topluyor.

İskoç sanatçı Lola Dupre, şimdiye kadar daha çok kedilerle ve köpeklerle ilgili kolaj çalışmalarıyla tanınıyordu. Onlara ekstra gözler, ekstra uzun ya da kalın gövdeler ya da ekstra bacaklar ekleyerek sevimlilikle tuhaflık arasında bir yerlerde duran ilginç görünümler kazandırıyordu. Biz de bu çalışmalara yer vermiştik. Son dönemde ise aynı yaklaşımla nesneler üzerinde yaptığı çalışmalarla konuşuluyor.

En çok ilgi gören eserlerinden bir tanesi aşağıdaki bilgisayar. Sanatçı, aynı bilgisayar fotoğrafının kopyalarını kullanarak yüzlerce klavye tuşu olan yeni bir bilgisayar yaratmış. Sanatçı yapım sürecine dair ipucu vermek için kullandığı fotoğrafı da aşağıdaki paylaşımına eklemiş. Böyle birkaç bilgisayar kolajı daha var. Hepsinde eski Apple bilgisayar fotoğraflarını kullanmış.

Önünüzde yüzlerce tuş olsaydı, nasıl hissederdiniz?

Aynı yaklaşımla aşırı derecede fazla katı olan karavan, bina ve gemi çalışmaları da yapmış. Birçoğunuzun aklına, bunların yapay zekâ ile kolayca yapılabileceği gelmiştir. Bu noktada size görselleri bolca yakınlaştırmanızı önerebilirim. Teknolojiye ve yapay zekâya dair tüm yenilikler elbette çok heyecan verici; bu yeniliklere direnmek de anlamlı değil. Öte yandan, elle yapılan analog çalışmaların dokusunu, sanatçıdan izleyiciye geçirdiği duyguyu yok saymak da bir o kadar yersiz.

Dupre’nin yeni çalışmaları 23 Kasım’a kadar Brighton’daki Prescription Art’ta sergilenecek. Nisan ayında ise Los Angeles’taki Corey Helford Gallery’de başka bir sergisiyle daha izleyiciyle buluşacak. Diğer işlerinin orijinallerini ve baskılarını ise şurada görebilirsiniz.

Deforme Olmuş Tüylü Dostların Kolajları

Görsel: Lola Dupre