Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deforme Olmuş Tüylü Dostların Kolajları

Deforme Olmuş Tüylü Dostların Kolajları

Lola Dupré görüntüleri bozdukça gerçeküstücülüğü arttıran bir kolaj sanatçısı ve kolajlarında insan bedenlerini, hayvanları, nesneleri adeta bir macunmuş gibi uzatmaktan kaçınmıyor.

İllustrasyon ve dijital sanatta bozunmalara hakim oldukça ortaya çıkan eserin gerçeküstücülüğü artıyor. Lola Dupré de görüntüleri bozdukça gerçeküstücülüğü arttıran bir kolaj sanatçısı. Kolajlarında insan bedenlerini, hayvanları, nesneleri adeta bir macunmuş gibi uzatıyor ve onları büküp duruyor. Dupré’nin geniş açılara sahip kolajlarının konusundan hiçbir uçan kuş kaçamıyor.

Son Kolaj Bükücü Dupré

Sanatçı çalışmalarında orijinal görseli alıyor ve Dadaist bir yaklaşımla yeniden yorumluyor. Portreler sanatçının ellerinde doğal olmayan şekillere bürünüyor. Her ne kadar eserlerini dijital olarak işlemiş olsa da, sanatçı eserlerin tamamen dijital olmaması adına, doğal dokular elde etmek için kağıtları makaslarla kesiyor ve ardından yeniden birleştiriyor.

Sanatçının son serisinde hayvanların uzadığını ve bozulduğunu görüyorsunuz. Dupré, bu yeni seride kendi patili dostu Charlie’ye dayanan birkaç eser yarattıktan sonra kedilere ve köpeklere odaklanmaya başlamış. Ayrıca @hosico_cat ve @mywhiskeygirl gibi hesapların sahibi ünlü Instagram hayvanlarının da bozunmuş kolajlarını yapıyor. Sanatçı bu serisini rakunlar, sincaplar, tavşanlar, tilkiler gibi hayvanlarla da genişletmeyi amaçlıyor gelecekte.

Dupré 2000’den beri birçok şehirde hem yaşıyor hem de orada edindiği deneyimleri eserlerine aktarıyor. Şimdiye kadar sanatçı İskoçya, İsviçre, Fransa, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde yaşamış ve üretmiş.

Sanatçının tüm işlerini Tumblr, Facebook, Behance ve Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance