Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kayıp Çocuklar Bulunsun Diye Kaybolan Markalar

Kayıp Çocuklar Bulunsun Diye Kaybolan Markalar

Brezilya’da yapılan “Kaybolan Markalar” kampanyası birçok kayıp ailesine umut olmuş.

Brezilya’daki kayıp ve kaçırılmış çocuk sayısı yüzbinlerle ifade ediliyor. Ülkenin en büyük acil yardım hatlarından Disque Denúncia, kayıp çocuk fotoğrafları daha çok nasıl yayılır, yüzleri insanların akıllarında nasıl daha fazla kalır diye düşünerek güzel bir kampanyaya ön ayak olmuş. Kayıp çocukları evine döndürme hayaliyle, büyük markaların kapısını şu teklifle çalmış: “Brezilya Çocuk Günü’nde siz kaybolun, çocuklar bulunsun.”

Kampanyaya katılım beklentileri aşmış ve katılım yüksekliği medya ilgisini patlatarak kampanyanın etkisini katlamış. Markalar, Çocuk Günü’nde hep beraber gizlenerek, yerlerini kayıp çocukların fotoğraflarına bırakmışlar.

Internet sitelerinde, çevrimiçi ağlarda, ilanlarda, yazılı ve görsel basında toplam 20 mecrada markaların yerini; “Bugün logomuz ortadan kayboldu ki, binlerce kayıp çocuk ortaya çıksın.” mesajıyla kayıp çocuğun resmi ile çağrı hattının numarası almış.

Staff Brasil reklam ajansının hazırladığı kampanyanın başarısının ölçülebilir bir kanıtı da var; kampanyanın hemen ertesinde ihbar sayılarında %100’ün üzerinde artış gerçekleşmiş.

Brezilya, kayıp çocukların görünürlüğünü arttırmayı hedefleyen kampanyalara yabancı değil, insanların Facebook profil fotoğraflarını, kayıp çocuk fotoğraflarıyla değiştirdiği bir başka kampanya da, Mães da Sé tarafından organize edilmişti.

Kampanya Künyesi:

Reklam Ajansı: Staff Brasil, Rio de Janeiro, Brezilya
Yaratıcı Yönetmen: Paulo Castro
Sanat Yönetmeni: Rodrigo de Lamare
Yazarlar: Paulo Castro, Ricardo Hautequestt
Planlama: Fernanda Mota
Yayınlanma Tarihi: Ekim, 2014

Görsel; Youtube