Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kat Von D’nin Yüzüne Gerçek Zamanlı Projeksiyon Yansıtma Performansı

Kat Von D’nin Yüzüne Gerçek Zamanlı Projeksiyon Yansıtma Performansı

Ünlü dövme sanatçısı Kat Von D ve Wildbytes birlikteliğiyle hazırlanan performans, ilk gerçek zamanlı yüz takibiyle projeksiyon yansıtma performansı olma özelliğine sahip.

İlk olarak Miami Ink isimli televizyon programıyla tanınan ve ardından Los Angeles’a gelerek LA Ink isimli programın sunuculuğunu yapan dövme sanatçısı Kat Von D, bu alt kültür içindeki popüler kadın figürler arasında yer alıyor. 2008 yılından bu yana senelik olarak Sephora’ya koleksiyon hazırlayan Kat Von D bir markaya dönüştürdüğü ismi üzerinden çalışmalarına devam ediyor.

7 Ekim’de ise Kat Von D ve interaktif deneysel ajans Wildbytes bir araya gelerek yüz takibi ve projeksiyon yansıtma alanında, ajansın ibaresine göre, bir ilke imza attılar. Sephora için Madrid’de düzenlenen bir etkinlikle Kat Von D’nin yüzü bir projeksiyon gösterisi için tuvale dönüştü ve 10 dakikalık gerçek zamanlı yüz takibi performansı sergilendi. Bu süre içerisinde gösterilen tüm görüntüler ve sunulan müzik o an yaratılırken herhangi bir post prodüksiyon işleminden de geçirilmeden kayıt alındı.

3 boyutlu çıktılara dönüşen veri, Kat Von D’nin yüz, gövde ve boyuna yansıtılarak hareketleriyle uyumlu bir koreografi hazırlandı. Performans, ilk özelliği taşımasının yanı sıra Kat Von D gibi kişisel bir marka, teknolojinin yeni iletişim dillerinden projeksiyon yansıtma ve kozmetik markası olan Sephora’nın bir araya gelerek yarattığı etki de projeyi değerli kılan faktörlerden birisi.

Daha önce yüz takip ve projeksiyon yansıtma teknolojilerini Nobumichi Asai bir arada kullanarak OMOTE ve FACE HACKING isimli iki projeye imza atmıştı.

Görsel; Vimeo