Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karton Kutulardan Yapılmış Taşınma Hikayeleri

Karton Kutulardan Yapılmış Taşınma Hikayeleri

Century 21, yeni kampanyası için karton kutular kullanarak stop motion filmler hazırlamış.

Taşınmanın en can sıkıcı tarafı her yanımızı saran karton kutular şüphesiz. Taşınırken tüm evi içine tıkıştırmaya çalıştığımız, taşındıktan sonra evin her yerinde açılmayı bekleyen boy boy karton kutular, Century 21’ın kampanya videolarının ana malzemesi olmuş.

Hazırlanan üç ayrı videoda, karton kutulardan kesilerek yapılmış sokaklar, evler, insanlar bizi karşılıyor ve her bir videoda başka bir taşınma hikayesi anlatılıyor. Filmlerde, güzel ve lüks evlerin yerine, “ev”deyken hissettiğimiz duygular ve uzaklaşınca eksikliğini duyduğumuz alışkanlıkların altı çizilmiş.

Filmler biraz taşınma sıkıntısı ve hüznüyle başlasa da, Century 21 temsilcileri bir anda sahnede beliriyor, kahramanlarımıza güzel birer hoş geldin jesti yapıyor ve üzerlerinden bu hüznü atıyorlar.

Mullen imzalı filmler, stop motion tekniği kullanılarak çekilmiş. Karton kutulardan yaratılan sahneler ise sanatçı Elizabeth Corkery’in el emeği. Minimal renk kullanımı ve basit anlatımına karşı filmler sıkıcılıktan çok uzak ve tam da kampanyanın istediği gibi güzel duygular uyandırıyor.

Bu filmler aklımıza 5 yılda topladıkları kartvizitleri kullanarak kurgulanan şehir ve hikayesiyle Kartvizit Şehir filmini de hatırlattı.

Görsel; Youtube