Sanat kimin içindir? Bu soru mağara döneminde, insan ilk resmi yaptığından beri hayatımızda. Sanat gelecek nesillere bir mesaj bırakmak için mi? Kişisel bir tatmin için mi? Yoksa protest mi? Bunlar hep sanatın yorumlanışına göre değişken cevapları olan sorular. Benim için sanat x’ken bir başkası için y olabilir. Aynı anda hem benim için hem de herkes için olabilir. Bana göre, günümüzde yapılan sanat kişinin aynasıdır, bakan için de yapan için de geçerlidir bu yansıma durumu. Sizin ona bakarken hissettiğinizden başkasını algılatmaz, size içinizdekini daha yüce bir şekilde verebilir sadece.
Karma Tekniklerin Işığında Büyük Resmi Görebilecek Miyiz?
1993 yılı doğumlu Mustafa Mutlu da genç sanatçılarımızdan. Kendisi halen Konya’da yüksek lisans eğitimine devam etmekte ve sanat çalışmalarını Konya’da sürdürmekte. Tuval üzerine karışık teknikle çalışmalar yapan genç sanatçı, çalışmalarında insan ve şehir yaşamının birbirlerini etkilemesi üzerine işler yapıyor. Mustafa Mutlu, şehrin ve savaş kültürünün kaosunu işlerine yansıtmayı da seviyor. Genç sanatçının işlerini incelediğinizde genellikle sabit duran bir insanın etrafında akan hızlı yaşamı resmettiğini görebiliyorsunuz. Genç sanatçı, çağdaş sanatın yapısının dışına çıkan bir gerçek dışılık yaratmayı amaçlıyor.
Mustafa Mutlu 2015 yılından beri karma sergilere katılıyor ve eğitimiyle birlikte kendini de geliştiriyor. Henüz genç ve yolu açık olan sanatçı Instagram‘ını aktif olarak kullanıyor.
Görsel: Mustafa Mutlu