Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanal D’den Harika Ürün Yerleştirme(!)

Kanal D’den Harika Ürün Yerleştirme(!)

Gezi Parkı Direnişi ile başlayan #Occupyturkey özgürlük ve demokrasi direnişi medyada yer bulamazken Kanal D'de böyle yer aldı.

Gezi Parkı direnişi ile başlayıp tüm Türkiye’nin meydanlarda sürdürdüğü ülke çapındaki gururlu ve naif sivil direnişin 9. gününde halkın mizah anlayışı her gün bizi daha çok güldürüyor.

Türkiye’de yaşanan olayların geleneksel medyaya yansıması yaklaşık 5 gün aldı, bu süreç boyunca direnişçiler zaten organik olan bu hareketi sosyal medya vasıtasıyla tüm dünyaya duyurmuştu, dolayısıyla medyanın iyi niyetinden maalesef emin olamadığımız geç gelen ilgisi artık beyhude denebilir.
En büyük medya kanalları meydanlardan ve sokaklardan yayın yapmayı reddedip, direnişi görmezden gelip en alakasız programları yayınlamaya devam ederken bizim zeki ve çevik gençlerimiz Kanal D’de yayınlanan ve Türk kadınları tarafından en çok izlenen programlardan Doktorum’da şimdiye kadar sayısız örneğinden bahsettiğimiz ürün yerleştirme taktiğini kullandı, yani temelde başka bir şeyden bahsediyormuş gibi vermek istediği mesajı hedef kitlesine en iyi şekide verdi. Elbette burada ironik bir yaklaşımla direniş için bir reklamcılık terimi olan ‘ürün yerleştirme’den ilham alarak ‘ürün’ benzetmesini yapıyoruz fakat niyetimiz iyi, direnişe saygımız sonsuz. Medya medya olalı böyle ‘medya hack’ görmemiştir.
https://www.youtube.com/watch?v=_MqpnSeYoC8