Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamera Kafalı Bir Çocuğun Hikayesi

Kamera Kafalı Bir Çocuğun Hikayesi

Yüz yerine kamera ile doğan bir çocuğun hayat ve insanlarla ilişkisini işleyen bir kısa film.

Spencer Brown‘ın yazıp yönettiği 15 dakikalık kısa filmi “The Boy with a Camera for a Face” kara mizahı ve dramayı masalsı bir üslupla anlatıyor. Mutlu bir ailenin ilk çocuğu olarak doğan ana karakterimiz, babasına çeken gözler ve annesinin aynısı dudaklar yerine son model lensi ve eski usül gövdesiyle kocaman bir kameraya sahip. Ebeveynleri ise oğullarını bir odaya kapatmak ve yaratık yerine koymak yerine gönül kapılarını açıyor ve normal bir çocuk gibi yetiştirmeye başlıyor.

Masalsı ve uyaklı anlatımıyla da öne çıkan kısa film, anormal olmayı sağlayan minik bir farkın insan hayatı üzerinde yaratacağı büyük kırılmaya değiniyor. Çünkü gözleriniz yerine objektif varsa, baktığınız her şeyi kaydetmeksiniz. Bizim karakterimiz de hayatın tokadını ergenliğine girmesiyle yaşıyor. Kız arkadaşı için bir sapık, sinema salonları için korsan kopya satacak birisi oluveriyorsunuz.

Farklı olmanın mekruh olduğu bir dünyada yaşamanın ve kendine bir anlam bulabilmenin zorluğuna da değinen The Boy with a Camera for a Face, 9 uluslararası film festivalinden çeşitli kategorilerde ödüller ayrıldı. Filmin festival turnesi bittikten sonra ise dijital prömiyeriyle bizleri karşılıyor.

Hikaye anlatımı ve senaryosuyla herkesinden kendinden bir parça bulabileceği, sıcak ve bir o kadar hüzünlü bir kısa film.




Künye:

Yönetmen / Yazar: Spencer Brown
Görüntü Yönetmeni: Chris Moon
Prodüksiyon Tasarımı: Ollie Tiong
Ses Tasarımcısı: Nik Zivojinovic:

Görsel; Vimeo