Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Junior’ın Hayal Ettiği vs Gerçekte Olan [Kristal Elma 2015]

Junior’ın Hayal Ettiği vs Gerçekte Olan [Kristal Elma 2015]

İş görüşmesini ilk işiniz gibi düşünün. Ürün sizsiniz, tüm yaratıcılığınızı kullanarak kendinizi pazarlayın ve işi alın.

Future Room, Kristal Elma’nın üçüncü gününde reklamcılık sektöründe edindiği deneyimleri gençlerle paylaşmak için gelen Sinemis Candemir’i ağırladı. UM Türkiye Digital Head’i Sinemis Candemir reklam sektörüne yeni başlayacak gençler için kıymetli tavsiyelerde bulundu.

Üniversiteden bir Kimya Mühendisi olarak mezun olan Sinemis Candemir, Unilever ve Alarko’da yaptığı stajlardan sonra meslek olarak istediği şeyin Kimya olmadığını anlamış ve oyunculuk yapmaya karar vermiş. Dijital reklam sektörüne girişi Facebook, Twitter gibi sitelerin marka iletişiminde bir mecra olarak kullanılmaya ilk kez başlandığı dönem olan 2011’de Promoqube‘de çalışmaya başladı.

Kısa hayat öyküsünden gençler için yaptığı çıkarım, farklı şeyler deneyimlemekten çekinmemeleri. Ne kadar çok şey denerlerse kendilerini o kadar iyi tanırlar.

Bu sene yapılan “Neden Reklam Sektörüne girmek istiyorsunuz?” anketinde iki cevap ağır basıyor:

  1. Yaratıcılığa alan açması
  2. İyi kazandırıyor olması

Sinem Candemir gençlerden gelen bu iki cevabı değerlendirdi. Reklamcılığın yaratacılık için sanıldığı kadar da özgür bir ortam olmadığını belirtti. Kampanya için ayrılacak bütçe gibi değişkenler yaratıcılığı doğrudan etkileyebiliyor.

Her işte iyi para kazanabileceğinizi söyleyen Sinemis Candemir, İyi bir reklamcılık kariyeri için para kazanmaktan daha erdemli hedefler konulması gerektiğini belirtti.

Sinemis Candemir’in son üç önerisi şöyle:

  1. Ne istediğinizi bilin
  2. Yaptığınız işe saygı duyun
  3. İnsanları iyi tanıyın, ne isteyeceklerini, nelerden zevk alacaklarını bilin.

Görsel; Bigumigu