Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hipnotik Işık Girdabı

Hipnotik Işık Girdabı

Jen Stark, bir küpün içindeki programlanmış renkli LED ışıkların girdap görünümü aldığı ışık kutusuyla Los Angeles'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Jen Stark‘ın sanatı; evrimi, sonsuzluğu, fraktalları, bitkilerin büyümesini, mimetik topografileri ve kutsal geometrileri simüle etmeye dayalı. Bunun için de görsel sistemleri kavramsallaştırarak ilerliyor. Genelde kağıt, ahşap, metal, boya gibi malzemeler kullananan sanatçı, optik yanılsamadan sıkça faydalanıyor. Miami Havaalanına yaptığı muralla ve diğer çalışmalarıyla daha önce kendisine yer vermiştik. Son yıllarda etkileşimli projeksiyon, renkli LED ışıklar gibi malzeme ve yöntemleri de üretim sürecine dahil etmiş. Bu haberde gördüğünüz ışık girdabı da bu yenilikçi yaklaşımının bir parçası.

İzleyiciyi içine çeken bir renk tüneli

Stark bu çalışmasında, bir tür ışık kutusu yaratmış. Kutunun içindeki LED ışıklar sürekli renk değiştiriyor ve bu minik girdabın içinde yol alıyormuşsunuz gibi bir his yaratıyor. Stark İşi hayata geçirirken sanatçı Joshua Kirsch ile iş birliği yapmış. Kirsch kendini kinetik heykeltıraş, ışık tasarımcısı, neon sanatçısı gibi farklı ünvanlarla tanımlıyor. Kirch bu eserin mühendisliğinin ve üretiminin oldukça zorlu olduğunu belirtmiş paylaşımında. Programlama ve devre kartı tasarımı için Mads Christensen ve TIG kaynaklama için Leif Maginnis’ten destek almışlar.

Eser, 23 Aralık’a kadar Los Angeles’ta Wilding Cran Gallery’de sergilenecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Jen Stark (@jenstark)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram