Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Reklamcının Karton Görünümlü Yanıltıcı Seramik Sürahileri

Eski Reklamcının Karton Görünümlü Yanıltıcı Seramik Sürahileri

Sanatçı Jacques Monneraud, kilden yaptığı heykellere yansıttığı detay ve özen ile sıradanlığın içindeki estetiği çıkarıyor.

Seramiğin sanatçılar tarafından nasıl yorumlandığına göre yaşadığı değişim ve ortaya çıkan eser çeşitliliği her seferinde insanı şaşırtıp heyecanlandırıyor. Fransız sanatçı Jacques Monneraud, “Cardboard” (Oluklu mukavva) serisinde adeta karton birer maket gibi görünen parçalar üretiyor. Seramik sanatçılarının sıklıkla üzerinde çalıştığı ev aletleri, vazo, kase, kupa gibi objelerin yanında Monneraud’un sürahi tercihi ve aşırı gerçekçi yaklaşımı tatlı bir tezat doğuruyor.

Oxford’da grafik tasarım, Toulouse’ta görsel iletişim eğitimi alan Jacques Monneraud’un kariyeri pandemiye kadar her reklamcılık öğrencisinin veya sektörde yer almak isteyen profesyonellerin ideallerini süsleyecek derecede. Paris’te 12 yıl devam eden reklamcılık kariyeri sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen rolleriyle ilerliyor. Ardından altı arkadaşıyla birlikte The Good Company‘yi kuruyorlar.

Jacques Monneraud

Jacques Monneraud

2021 yılında kendi elleriyle bir şeyler üretme arzusuna teslim oluyor ve tüm gemileri yakıp seramik bölümünde akademiye geri dönüyor. O günden bugüne Jacques Monneraud kendi tanımıyla kimi zaman işlevsel çoğunlukla manevi tatmin sağlayan mütevazı ve dingin atölyesinde üretimlerine devam ediyor.

Kusurdan arınmış ve adeta hiper gerçekçi dokusuyla oluklu mukavva serisinin ögelerine bakınca başta sade, çocuksu, yalın bir şey gibi görünüyor. Günlük kullanım için tavsiye edilmese de tamamen fonksiyonel bir sürahi.

Jacques Monneraud’un oluklu mukavva serisinin yanında yapımı 17 ay süren Fransa Açık Tenis Turnavası, Roland-Garros’un tek erkekler şampiyonasının “Coupe des Mousquetaires” isimli kupasının bire bir kopyasını hazırladı.

internet sitesini buradan, Instagram profilini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Jacques Monneraud

Jacques Monneraud       

Görsel: Instagram