Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsveç Silahlı Kuvvetleri Sordu: Birbirinizi Ne Kadar Önemsiyorsunuz?

İsveç Silahlı Kuvvetleri Sordu: Birbirinizi Ne Kadar Önemsiyorsunuz?

DDB Stockholm tarafından İsveç Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilen toplumsal duyarlılık kampanyasında, İsveç vatandaşlarının birbirlerini ne kadar önemsedikleri test edildi. Kampanyanın işleyişi şu şekildeydi:

İsveç'in kalabalık caddelerine, içerisinde sadece sandalye ve izleme kamerasının bulunduğu boş odalı konteynerlardan yerleştirildi. Gönüllü bir kişi de odaya ilk giren olarak kampanyayı başlattı; ancak dışarıya çıkabilmesi için kampanyaya katılacak bir sonraki gönüllü katılımcının, önceden tahmin edemeyeceği süre kadar odada durmayı kabul etmesi gerekti. Böylece içeride beklemeyi kabul eden gönüllüleri yine kampanyaya katılan gönüllüler özgürlüğüne kavuşturdu.

9930 katılımcının kimisi boş odada bir saatten fazla süre geçirdi, kimisi de başkalarının yardımıyla sıkıcı geçen bekleyişe hemen son verdi. Odada vakit geçirenlerin görüntüleri kampanya tanıtımı için hem Youtube kanalındaki canlı bannerlara hem de cadde yer alan dijital ekranlara yansıdı.

Toplum bilinci açısından kampanyayı yerinde buldum. Siz nasıl buldunuz peki? Kampanyaya denk gelseydiniz, işinizi gücünüzü bırakıp boş bir odada saatlerinizi geçirir miydiniz bir başkası için?