Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’un Hareketlenen Tarihi Desenleri

İstanbul’un Hareketlenen Tarihi Desenleri

Erdem Topsakal ve kardeşi Görkem Topsakal, İstanbul'un tarihi yapılarının desen detaylarına hareket katan bir stop-motion video serisi hazırladı.

Tasarımcı Giovanna Crise’ın Endülüs için hazırladığı bir videodan ilham alan Erdem Topsakal ve kardeşi Görkem Topsakal, İstanbul’un tarihi mimari yapılarının sahip olduğu desenli detaylara hareket katan bir video serisine imza attı.

Stop motion tekniğiyle hazırlanan “Patterns of Istanbul No.1” adlı ilk videoda seçilen dört tarihi yapının renkli mozaik vitrayları, çinileri hareketlenirken; serinin bir diğer çalışması “Patterns of Istanbul No.2” adlı videoda altı farklı tarihi yapıdan belirlenen bölümler yer aldı. Desenleri canlanan yapılar arasında ilk videoda Vakıf Han, Topkapı Sarayı, Sirkeci Garı ve Molla Zeyrek Camii; ikinci videoda ise Sirkeci Liman Han, Çinili Köşk, Mahmut Paşa Türbesi, Şehzade Camii ve Sirkeci Garı bulunuyor.

Yok Öyle Kararlı Şeyler müzik grubuyla tanıdığımız, Gain’de yayınlanan Teleskobuma Takılanlar programıyla izlediğimiz, müzisyen, reklamcı ve tasarımcı sıfatlarıyla bildiğimiz Erdem Topsakal ve kardeşinin hazırladığı hipnotik etkili her iki videoyu ve ilham aldıkları tasarımcı Giovanna Crise’ın çalışmalarını aşağıda izleyebilirsiniz.


Görseller: Instagram