Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsrailli Cafe’den Birlikte Yemek Yiyen Arap Ve Musevi Müşterilerine İndirim

İsrailli Cafe’den Birlikte Yemek Yiyen Arap Ve Musevi Müşterilerine İndirim

İsrail'deki Kfar Vitkin kentinde bir cafe, beraber yemek yiyen Arap ve Musevi müşterilerine %50 indirim yapıyor.

İsrail’de bulunan bir Cafe, ülkede yaşanan Araplar ve Museviler arasındaki gerginliği, Humus üzerinden yumuşatmayı kendine görev edinmiş. Kfar Vitkin kentindeki Humus Bar isimli Cafe’nin sahibi Kobi Tzafrir, aynı masada, birlikte yemek yiyen Arap ve Musevi müşterilerini %50 indirimle ödüllendiriyor.

Kobi Tzafrir, kampanyayı 12 Ekim’de Facebook’ta şu sözlerle duyurarak başlatmış:

“Araplardan korkuyor musun? Musevilerden korkuyor musun? Bizde Arap yok! Musevi de… Bizde sadece insan var! Ve gerçek, harika Arap humusu! Ve muhteşem Musevi falafeli! Arap, Musevi, Hristiyan, Hintli, kim olursanız olun humus tabağınızı ücretsiz olarak tekrar doldurabilirsiniz… Özel indirim: Arap ve Musevilerin birlikte oturduğu masalara humus yemeklerinde %50 indirim!”

Tzafrir’in müşterileri kampanyaya gayet olumlu yaklaşmışlar. Hatta bazı karışık gruplar, Tzafrir’in başlattığı hareketi desteklemek için indirimsiz ödeme yapmayı tercih etmiş. Tzafrir, “Bu insanları bir araya getirecek tek bir şey varsa o da Humustur!” diyor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

מפחדים מערבים? מפחדים מיהודים? אצלנו אין ערבים! אבל אין גם יהודים… אצלנו יש בני אדם! וחומוס ערבי אמיתי ומעולה!…

Posted by ‎חומוס בר – Humus Bar‎ on Monday, 12 October 2015

Görsel; humusbar