Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Intel’den Yeni Nesil Kablosuz Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Alloy

Intel’den Yeni Nesil Kablosuz Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Alloy

Intel, geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlediği geliştiriciler konferansında Project Alloy ismi altında geliştirilen yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı.

Sanal gerçeklik teknolojilerinin Samsung, HTC, Oculus gibi ilk ürün geliştiren ve sahiplenen markalardan uzaklaşıp daha geniş bir tabana yerleşmesiyle birlikte pazar içindeki ürünlerin çeşitliliği de artıyor. Google’ın geliştiriciler konferansı I/O’da duyurduğu Daydream veya kablo kalabalığını sırt çantasına koyan ZOTAC gibi alternatif ürünler de kendini gösteriyor.

Intel de geçtiğimiz hafta düzenlediği geliştiriciler konferansı Intel Developer Forum’un açılış oturumunda Intel CEO’su Brian Krzanich, her şeyi kendi başına yapabilen sanal gerçeklik gözlüğü Project Alloy‘u tanıttı. Sanal gerçeklik gözlüklerinin şu anki en büyük handikapı olan akıllı telefon takma veya kablolarla bilgisayara uzanma, sensörlerle sanal alanı belirleme ve fiziksel etkileşime geçememek gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Sensörsüz, kablosuz, kumandasız olan Alloy, fiziksel dünyadaki objelerle veya ellerinizle etkileşime geçebilecek ve algılayabilecek. Bunun yanı sıra harici sensörlere ihtiyaç duymadan dahili işlemcisi ve pil modülü sayesinde çevresini görebilecek. Ve belki de en vizyoner yaklaşım, Intel’in Alloy’u kafa üzerinde kullanılan bağımsız bir cihaz olarak konumlandırması. Tek başına işlem yapabilen Alloy, bu sayede sanal gerçeklik gözlüklerinin kabloyla başka bir cihaza bağlanma esaretinden de kurtuluyor.

Intel, uygulama geliştiricilere ve ortaklarına Alloy üzerinde geliştirme yapabilmesi için uygulama geliştirme arayüzünü (API) 2017 yılında açmaya hazırlanıyor.

Görsel: Intel