Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Bugünkü Fiyat Politikasını 20 Yıl Önceki Reklamıyla Anlatıyor

IKEA Bugünkü Fiyat Politikasını 20 Yıl Önceki Reklamıyla Anlatıyor

IKEA Kanada, fiyatları düşürme konusundaki kararlılığını vurgulamak için ikonik televizyon reklamlarından biri olan "Start the car"ı yeniden yayınlamaya başladı.

Reklam filmindeki “start the car” (arabayı çalıştır) ifadesi, yirmi yıl önce ilk kez ortaya çıktığından beri üstü kapalı bir anlaşmanın temsili haline geldi. Aslında gerçek başlığı “It’s not a mistake” (bu bir hata değil) olan reklam ilk kez 2004 yılında IKEA Kanada’nın yıllık yaz indirimini duyurmak için yayınlanmıştı. Bugünkü yeniden yayın, bir satışı değil IKEA Kanada’nın binlerce popüler ev mobilyası ürününün fiyatlarını düşürmeye yönelik yatırım yapma yönündeki uzun vadeli taahhüdünü yansıtacak şekilde güncellenmiş. Film 27 Temmuz – 11 Ağustos arasında televizyonda ve 5 – 31 Ağustos arasında çevrim içi olarak yayında olacak.

Başarısı Kanada sınırlarını aşan bir reklam filmi

Orijinal reklamın başarısı, Kanada sınırlarnı aşmıştı. İzleyicilerde uyandırdığı güçlü yankı sayesinde dünya çapındaki IKEA pazarları tarafından benimsenmişti.

“’Start the car’ markamızın nefes kesen fırsatlarıyla eş anlamlı hale geldi. Fiyatları düşürmek ve tasarrufları Kanadalılara aktarmak için cesur adımlar atmaya devam ederken, bu ikonik reklama gönderme yapmanın; uygun fiyat konusundaki kararlılığımızı güçlendirmenin ve kampanyanın 20. yılını kutlamanın akıllıca bir yolu olacağını düşündük. Birçok Kanadalının reklamın yeniden yayınlanmasından keyif almasını ve hem mağazada hem de internette inanılmaz tasarrufları keşfetmek için bizi ziyarete gelmesini umuyoruz.” diyor  IKEA Kanada’da Pazarlama Müdürü Jonelle Ricketts.

IKEA Kanada yayınladığı duyuruda bu filmin nesiller boyunca Kanadalılar için kültürel bir simge haline geldiğini ve bu yılın başlarında 21. Yüzyılın En Büyük Kanada Reklamı ödülüne layık görüldüğünü açıklamış. Kanada’nın pazarlama, reklamcılık ve medya topluluklarına hizmet veren iş medyası markası Campaign Canada’nın ev sahipliği yaptığı, birkaç hafta süren, oylamalı yarışma aracılığıyla IKEA Kanada’nın yaratıcı ürünleri zirveye çıkmış.

Reklamın eski versiyonunu aşağıda izleyebilirsiniz. Bugünkü versiyon için sadece finalde çıkan metinlerde değişiklik yapılmış.

Görsel: IKEA Kanada