Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​İhsan Hala’nın Çöken Banyosunu Baştan Yapıyoruz

​İhsan Hala’nın Çöken Banyosunu Baştan Yapıyoruz

Hayatı mücadelelerle dolu İhsan Hala’nın çöken banyosunun baştan yapılabilmesi için internet üzerinden bir destek kampanyası başlatıldı.

İhsan Hala olarak bilinen Ali İhsan Çolak, kendini yaşadığı köyde herkese sevdirmeyi başarmış bir trans kadın. Veysel Akşahin’in 2012 yılında yönetmenliğini yaptığı “Hala” isimli belgesel, “İhsan Hala”nın ilham veren hayatını konu alıyor. Akhisar’ın bir köyünde mütevazı bir hayat süren İhsan Hala, tüm köy halkına kendini sevdirmeyi başarmış ve kendini onlara zor da olsa trans bir kadın olarak kabul ettirebilmiş. İlk zamanlar onu kabullenmek istemeyen ve dışlayan köy halkı, bir süre sonra İhsan Hala’yı bağrına basmış.

Kendini oldum olası kadın olarak hissettiğini söyleyen İhsan Hala’nın mücadelelerle geçen hayatı tam anlamıyla bir film tadında. Doğduğu köye anne babasının ölümüyle geri dönen İhsan Hala, mütevazı bir köy evinde kirada oturuyor ve geçimini evlere temizliğe gitmek, bahçelerde çalışmak gibi geçici işlerle ve tavuklarının yumurtalarını satarak sağlıyor. Filmde, her daim gülen, neşeli tavırlarıyla tanınan İhsan Hala’nın, zaman zaman ovaya çıkıp ağlayıp, bağırarak rahatladığını öğreniyor ve içinde kopan fırtınaları ve ikilemleri kendi ağzından dinliyoruz. Köy halkının onunla ilgili söylediği şeyler ise öyle içten ve güzel ki…

Geçtiğimiz günlerde, kısıtlı bir gelirle kıt kanaat geçinen İhsan Hala’nın evinin banyosu çöktü. Bunun üzerine banyonun yapımı için gerekli olan 10.000 tl’yi toplamak için internet üzerinden bir yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya için şu ana kadar 5.000 tl’ye yakın bir miktar toplanmış. İhsan Hala’nın banyosunun yapımında benim de tuzum bulunsun derseniz, kampanya sayfası şurada.





Görsel; Youtube