NCAA erkekler dörtlü final maçı sponsorlarından Coca-Cola Zero, hazırladığı “içilebilir Billboard”u maçların yapıldığı Indianapolis’e, White River Şehir Parkı’na yerleştirmiş.
Ogilvy&Mathers imzalı kampanyada, Billboard üzerindeki devasa Coca-Cola şişesinin içinden çıkan “Taste it” (Tadına Bak) yazısı şeklindeki 1.400 metrelik pipetin içinden geçen içecek, izleyicilere açık tadım çeşmelerine akıyor. Billboard, aşağıda bekleyen susamış taraftarları mutlu ederken, bir taraftan da eğlenceli bir yolla Klasik Kırmızı Coca-Cola severlerin kalbine Coca-Cola Zero’yu sokmaya çalışıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=pTaP63EGkNA
Billboard yapımında 75’ten fazla vana, 4 yüksek basınçlı pompa ve 16 sensör kullanılmış. Hava ve sıvıyı aynı anda basınçla iten sistem sayesinde, içeceğin dev pipet ağındaki dolaşımı görünür hale geliyor ve sürekli bir hareket sağlanıyor. Markanın dediğine göre Billboard’da, Amerika’da “March Madness” denilen NCAA ligi finalleri süresince kullanılan bütün topları şişirmeye yetecek kadar hava kullanılmış.
Markanın içilebilir reklamları bu Billboard’la sınırla değil. Hazırlanan bir diğer interaktif televizyon reklamı da izleyicilere Coca-Cola Zero denetmek üzerine kurgulanmış. Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz reklamın olayı şu: Reklam sırasında, ses tanıma teknolojisiyle çalışan Shazam uygulamasını açan izleyiciler, reklamda şişeden bardağa dökülen Coca-Cola’nın sesini akıllı telefonlarına dinletiyorlar ve 1 şişe Coca-Cola Zero hediyeli mobil kuponu kazanıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=qtL4pXGb7pI
Bunun yanında, yine bir konserde kurgulanan interaktif deneyim sırasında, yarışmacılar “Coca-Cola içmek için” akıllı telefonlarının mikrofonuna üfledikçe, dev ekrandaki Coca-Cola şişesi boşalıyordu. Sanal Coca-Cola’yı ilk bitiren (üfleyen) bilin ne kazanıyordu: Gerçek Coca-Cola.
Akıllı telefonların ve mobil uygulamaların hayatımızdaki yeri genişledikçe, son dönemde yeni pazarlama faaliyetleri içinde Shazam gibi uygulamalara daha çok yer verilmeye başlandı. Markalar, teknolojiyi kullanıp eğlence ve bireysel katılımı işin içine katarak özellikle genç tüketiciyle ilişkisini kuvvetlendiriyor.