Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Hindistan’ın Tarihi Yapıları, Origamik Pop-Up Kitapta

​Hindistan’ın Tarihi Yapıları, Origamik Pop-Up Kitapta

Shivaram Ananthanarayanan, Hindistan’ın tarihi yapılarını origamik mimari tekniği ile baştan yarattığı bir kitap hazırlamış: “In The Fold”

Sanatçı Shivaram Ananthanarayanan’ın hazırladığı “In The Fold” (Katlanmış) isimli pop-up kitabın içinde, Hindistan’ın kültür mirası olan görkemli yapıların, sayfayı açınca boyut kazanıp yükselen kağıt maketleri bulunuyor. Orijinaliyle kıyaslamak ve yapı hakkında bilgi almak da mümkün: Ananthanarayanan, ince işlenmiş kağıt yapıların hemen yanına, birer çizim ve yapı hakkında bilgi veren bir de metni iliştirmiş.

Ananthanarayanan, “origamik mimari” denilen teknik ile kağıtları keserek ve kıvırarak hazırladığı minyatür mimari yapıları en ince ayrıntısına kadar, tek tek elde hazırlıyor. “In The Fold”da yer verilen eserlerden bazıları şöyle: Jodhpur’daki “Umaid Bhavan Sarayı”, Vadodara’daki “Lukshmi Vilas Sarayı” ve “Kalküta’daki Howrah Köprüsü”.

Ananthanarayanan ‘ın kitabını şuradan sipariş edebilirsiniz.

Daha önce bahsettiğim Charles Young da, eserlerini Ananthanarayanan gibi pop up bir kitap haline getirmese de, “her güne bir tane” iddiasıyla başladığı “Paperholm” projesiyle dikkatimizi çekmişti. Young, beyaz sulu boya kağıtlarıyla bir yıl boyunca her gün bir minyatür yapı hazırlamıştı.

Görsel; 9twentycreative