Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hiç Sosyal Olmayan Anonim Sosyal Fotoğraf Ağı Rando

Hiç Sosyal Olmayan Anonim Sosyal Fotoğraf Ağı Rando

Rando, fotoğraf ağlarındaki birbirine benzer fotoğraf paylaşımına yeni bir boyut getirip tüm sistemi anonimleştiriyor.

İngiliz yazılım stüdyosu Ustwo‘nun geliştirdiği Rando, bir fotoğraf ağı ama beğen, bağlan, Facebook’ta paylaş, favorilere ekle, etiket koy, arkadaş olarak ekle,takip et, başlık koy gibi özelliklerden tamamen kaçınıyor. Uygulamanın ismi İngilizcedeki ‘random’ kelimesinden geliyor ve kullanıcılar rastgele hiç tanımadıkları birine fotoğraf gönderiyor ve bir dğer rastgele denk gelen kişiden rastgele bir fotoğraf alıyor. Fotoğrafla ilgili gördüğünüz tek bilgi lokasyon.

Uygulamayı açtığınızda yalnızca yuvarlak bir buton görüyorsunuz ve tıkladığınızda rastgele fotoğrafını çekilip birine gönderilmiş oluyor, butonun rengi değiştiğinde size başka birinden rastgele fotoğraf geldiğini anlıyorsunuz.

Uygulamanın fikri biraz da artık kimin öğle yemeği tabağını ya da plajda üstünde kitap olan bacağını görüyor olmanızın fark etmemesinden çıkıyor. Fotoğrafları ve kişileri tamamen anonimleştiren uygulama Rando’nun Londra’nın en hipster mahallelerinde 2 hafta boyunca tuttuğu reklam panoları da harika. Üzerlerinde yalnızca ‘Kimse seni sevmiyor ve hiç arkadaşın yok’ yazıyor.