Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Helvetica 35 Yıl Sonra İlk Kez Yenilendi

Helvetica 35 Yıl Sonra İlk Kez Yenilendi

Monotype, Helvetica’ya bugünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir yorum getirdi ve böylece Helvetica Now'ı kullanıma sundu.

Tüketici elektroniğinde kullanım için dijital dizgi ve yazı tasarımı, metin ve görüntüleme çözümlerinde uzmanlaşan Monotype Imaging Inc., yıllar süren yoğun bir geliştirme sürecinin ardından Helvetica’ya yeni bir yorum getirdi. Helvetica Now adlı bu yeni yazı tipi, artık kullanıma hazır.

İsviçreli yazı tipi tasarımcısı Max Miedinger (1910-1980) tarafından 1957 yılında yaratılan Helvetica, belki de dünyanın en yaygın kullanılan sans-serif yazı tipi. Anlaşılabilir ve net yapısı nedeniyle trafik işaretlerinde, uyarı levhalarında ve devletler arası yazışmalarda öncelikli olarak tercih ediliyor. Aynı nedenden tasarımcıların da gözde fontlarından biri Helvetica. Dolayısıyla reklam metinlerinde ve reklam panolarında sıkça kullanılıyor. Helvetica günümüze gelene kadar birkaç küçük dokunuş geçirmiş. Bunlar içinde en dikkate değer olanı 1983 yılında Neue Helvetica adıyla dijitalleştirilmiş olması. Bu haliyle girdiğimiz 36. yılda ise günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilendi ve Helvetica Now doğdu.

Helvetica Now bugünün tasarımcılarının ve reklamcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı

Helvetica Now, Monotype’da düzinelerce tasarımcının ve mühendisin ortak çalışması sayesinde hayata geçirilen bir güncelleme. Planlama ve tasarım süreci Aralık 2014’te başlamış. Her bir karakter yeniden çizilmiş ve düzenlenmiş. Ekibin hedefi, bugünün tasarımcılarının ve reklamcılarının ihtiyaçlarını karşılayan bir Helvetica yaratmak olmuş.  Tanıtımında ise tasarımcıların ve markaların yanı sıra “herkes için” olduğu vurgulanıyor.

Helvetica Now; kullanım amacınıza göre seçebileceğiniz micro, text ve display adlı 3 farklı boyutta sunulmuş. Micro küçük boyutlu ekranlar için, text ise standart boyutta yazılı materyallerde kullanılmak için tasarlanmış. Tabela ve pano gibi büyük boyutlu alanlarda kullanmak içinse Display’i tercih edebilirsiniz.

Fontu, internet sitesi üzerinde deneyebilirsiniz. Yalnızca masa üstü kullanım için olan Helvetica Now Display Black’i buradan ücretsiz indirip kullanabilirsiniz. Fontun diğer türlerini ise buradan inceleyerek satın alabilirsiniz.

Yeni fontla ilgili gelişmeleri Monotype’ın internet sitesi, Facebook sayfası, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Monotype