Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hello Barbie: Dünyanın İlk Etkileşimli Barbie Bebeği

Hello Barbie: Dünyanın İlk Etkileşimli Barbie Bebeği

Kablosuz ağ ve konuşma tanıma teknolojisi sayesinde çevresiyle etkileşim içinde olabilen Hello Barbie serisinin tanıtımı yapıldı.

Barbie bebeklerimiz konuşabilirse neler olurdu, sorusunun cevabı tamamen hayal güçlerine kalan bir nesiliz. Hello Barbie ise kablosuz ve konuşma tanıma teknolojisinin nimetleri sayesinde etrafında olup bitene duyarlı, karşısındakiyle oyun oynayabilen, şakalaşabilen, hikayeler anlatabilen bir Barbie serisinin mümkün olabileceğini gösteriyor. Söz konusu teknolojiyi mümkün kılan yazılım da bulut sistemine bağlı.

North American International Toy Fair’de yapılan tanıtımına katılan ChipChick bebek karşısındakiyle iletişim kurarken kişiyi tekrar ettirmediği ve oldukça iyi bir dinleyici olduğunu tespit etmiş. Üstündeki tuşa basmanızla konuştuğunuzun farkına varıyormuş.

14 Şubat’ta da New York Oyuncak Fuarı‘nda tanıtılan bebeğin son haliyle ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil; fakat serinin 49 Euro’ya satılması bekleniyor.

Söz konusu teknolojiyi barındıran bebeklerin “hack”lenme ihtimalleri ise, konuşma tanıma ve Google’ın çeviri araçlarını kullanan Cayla bebeğin Kasım ayında çıkmasıyla beraber, konuşulmaya başlanmıştı. Network World ve The Register da bu konuya ele alanlar arasındaydı.

Görsel; Youtube