Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz’ın Eğlenceli Turşu Değişim Otomatı

Heinz’ın Eğlenceli Turşu Değişim Otomatı

Heinz’in Hollanda’nın Rotterdam kentinde kurduğu eğlenceli otomat, markanın Heinz Turşulu Ketçap ürününü interaktif bir müşteri deneyimi ile tanıtıyor.

Heinz’in Rotterdam’ın Posthumalaan 13 isimli işlek bir noktasında, bir burger dükkanının hemen yanı başına kurduğu Pickle Switch’ (Turşu Değişim) otomatı, turşuyu sevmeyenlerin istemedikleri turşuları ücretsiz bir şişe Heinz Turşulu Ketçap ile değiştirmelerine olanak tanıyor.

İçerisinde bir insan olan bu otomatın ilhamı, araştırmaların ortaya çıkardığı, Hollandalı yetişkinlerin dörtte birinin turşu tadını sevmesine rağmen, üçte birinin (%38) turşuları hamburgerlerinden çıkarmayı tercih ettiğini gösteren verilere dayanıyor. Çünkü bu kişilerin %26’sı, turşu tadını sevmelerine rağmen dokusundan hoşlanmadıklarını belirtiyorlar. Burgerin içindeki turşunun o kendine has umami tadını optimize etmeye karar veren Heinz, tam da bu veriler üzerine turşu aromalı ketçap ürününü piyasaya sürüyor.

İçinde gerçek bir insan olan otomatın çalışma prensibi ise çok basit: Hamburgerlerinin içine konan dilimlenmiş turşuları ayıklayan kişiler, bu turşu dilimlerini çöpe atmak yerine Heinz’in Pickle Switch makinasına atıklarında bu ‘istenmeyen’ turşu dilimleri karşılığında bir küçük şişe Heinz turşulu ketçap kazanıyorlar.

 

Görsel: Phil Blonde