Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Görüntülerle Şişe Tasarımı Nasıl Olabilir?

Hareketli Görüntülerle Şişe Tasarımı Nasıl Olabilir?

Elektronik kağıt kullanarak yapılabilecek ambalaj uygulamaları.

Bir ürünü rafta gördüğümüzde onunla kurduğumuz ilk bağ görsel duyuya hitap ediyor. Bu nedenle ambalaj tasarımı da bir hayli önem taşıyor. Renk, metin, figür gibi görselliğin her kademesi bu tasarımda eşit değere sahip. İspanyol görsel tasarımcı Ion Lucin, görselliği bir tık yukarı taşıyan bir çalışmaya imza atıyor.

Dijital medyalarda görsel iletişim yöntemleri hareketli formatlara doğru kayıyor. Vine ve Instagram’la birlikte aşina olduğumuz kısa video modeli, ve GIF‘lerin bir dosya formatından çıkıp sanata dönüşmesi de yaşadığımız değişimin hissedilen örnekleri. Bir düşünceyi sabit bir görüntü yerine hareketle açıklamak ise çoğu zaman daha kolay ve anlaşılır yöntem.

Ion Lucin, değişen dijital dünyayı fiziksel hayatla ve ürünlerle birleştiren hareketli ambalaj tasarımı yapmış. Cosmos isimli projesinde elektronik kağıt kullanarak ambalaj tekniğini ve ürünün görsel iletişimini yeniden yaratıyor. Esnek ve hareketli kağıtla şişeyi kapladığı şişede siyah beyaz uzay temasını kullanmayı tercih etmiş. 

Birkaç santimetre kalınlığındaki elektrik devre ve kağıt kaplama ile sade, çarpıcı ve yepyeni bir dünyanın kapısını aralıyor. Şişeyi basit bir prototip olarak gördüğümüz zaman bu hareketli ambalaj tasarımı vizyonunun uygulanamayacağı alan kalmıyor. Çünkü proje teknik olarak en zor düzlemde çalışılmış. Ion Lucin, hiçbir noktası düz olmayan silindir üzerinde hareketli görüntüler oluşturdu.

Görsel; Vimeo