Bir iletişim aracı olarak kullanılabilen Expressive Wearable şapka, onu takan kişinin davranışını Manus x Machina‘nın tam aksine sosyal medya verisi toplamaya ihtiyaç olmadan yansıtabiliyor. Sangli Li tarafından geliştirilen şapka ile boyun bağının üzerindeki fırfırlı süslemeler harekete, ışık yoğunluğuna ve sese göre tepki vererek adeta bir yelpaze gibi açılıp kapanıyor. Kamera ve sensörler yardımıyla kullanıcının kalabalık bir ortamda karşılaştığı nahoş anları onun yerine tepkiler vererek savuşturuyor.
Örneğin, sizinle konuşmaya çalışan kişi yüzünüze çok fazla yaklaşırsa boyun kısmına eklenen siyah süsleme açılarak karşınızdakine geri çekilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Birileri kulağınıza çok yakın bir mesafeden konuşmaya çalışırsa, şapkanın iki ucunda, kulaklara yakın kısımdaki süsler açılıyor veya sizden izinsiz fotoğrafınızı çekmeye kalktıklarında ise şapkanın ön kısmındaki işlemeler gözleri otomatik olarak kapatarak kişinin psikolojisini yansıtan mesajlar veriyor. Şimdi göze her ne kadar garip görünse de gelecekte kullanılması muhtemel inovatif şapka, kulakları ya da gözleri kapatmanın mütevazilikten mi yoksa kibir ve egoizmden mi kaynaklandığını düşünmemizi de istiyor.
İnsan psikolojisindeki anlam karmaşasını ve duygusal değişimleri fiziksel bir boyuta taşıyan şapka izleyicileri farklı çıkarımlar yapmaya, etkileşimler kurmaya itiyor ve kullanıcıya kontrol edebileceği bir oyun alanı yaratıyor. Bu ilgi çekici, interaktif giyilebilir teknoloji 2015 yılında etkileşim, interaktif inovasyon ve konsept tasarım alanlarında IxDA, SXSW Interactive ve Red Dot ödüllerinin sahibi oldu.