Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gundam’ın Mekanik Tasarımcısından Robota Dönüşen Otomobil Prototipi

Gundam’ın Mekanik Tasarımcısından Robota Dönüşen Otomobil Prototipi

Japon anime dünyasının kült evrenlerinden Mobile Suit Gundam'ın mekanik tasarımcılarından Kunio Okawara, otomobil-robot melezi bir tasarım için fon toplamaya başladı.

1979 yılında başlayan animasyon serisi Mobile Suit Gundam; dünya düzenine dair ekonomik, siyasi, toplumsal ve bireysel hadiselere değinen ve hikaye odağında dev robotlar ve pilotlarının olduğu bir evren. O yıllardan bugünlere kadar yayın hayatına devam eden Gundam’ın tasarımcı ekibinde karakter tasarımcılar gibi mekanik tasarımcılar da yer alıyor. Kunio Okawara ise Gundam, Brave Series gibi yapımlarla birlikte bu tasarım alanının yaratıcısı olarak anılıyor.

2015’te düzenlenen The Art of Gundam etkinliğinde Kunio Okawara, Ex Machina isimli bir robot-otomobil kırması tasarımını tanıttı. Gundam’ların tasarımına benzeyen araç, ultra kompakt yapısıyla şehir yaşamına adapte edilebilir bir prototip sunuyor. Tasarım ve hacim asgari boyutlarda olduğu için aracı park ettikten sonra evin içine sokulabiliyor mu sorusu da akıllarda geçiyor.

Ex Machina, otomatik park etme ve internete bağlanabilir yapısıyla adeta kompakt araçların sınırlarını zorluyor. Japonya’ya özgü kitlesel fonlama platformlarından olan Nextwaves.jp üzerinde başlatılan kampanya ile Okawara, 67,000 dolar (8,000,000 yen) toplayarak tasarladığı aracın başrolde olduğu bir animasyon hazırlamak istiyor. Bu animasyon filminin asıl amacı ise Ekümenopolis’in yapımcılarının yeni belgeselinin fragmanı için fon toplamasına birebir benziyor. Bu animasyon filmi sayesinde aracın gerçeğe dönüşebilmesi için gerekli kamuoyu yaratılacak ve yatırım bulması kolaylaşacak.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Gundam Designer Is Developing a Real Transforming CarGundam Designer Is Developing a Real Transforming CarKunio Okawara's Gundam anime-inspired transforming car can alter its shape to increase maneuverability.Learn more: http://www.psfk.com/2015/08/mobile-suit-gundam-transforming-car-ex-machina-kunio-okawara-nextwaves.html

Posted by PSFK on Tuesday, 1 September 2015

Görsel; Amiami