Tasarımcı Arvind Sanjeev tarafından geliştirilen Ghostwriter adlı yapay zekâ destekli daktilo, insan ve makine arasındaki etkileşime nostaljik bir yaklaşım getiriyor. Ghostwriter, Open AI’nin GPT-3 dil modeli tarafından çalıştırılmak üzere tersine mühendislik uygulanarak optimize edilmiş ikonik daktilo markası Brother’ın elektronik bir modelinin dönüştürülmesiyle ortaya çıktı.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Ghostwriter, eski bir daktilonun fiziksel formu aracılığıyla etkileşimleri azaltarak insanları yapay zekâyı dikkatli ve yavaş bir şekilde deneyimlemeye davet eden bir proje. Makinelerle olan ilişkimiz hakkında insanları sakince düşünmeye teşvik edecek bir ürün geliştirmek için yola çıkan Sanjeev, tasarım sürecini anlattığı Twitter floodunda “Eski bir daktilonun sakin meditatif arayüzü, tüm dijital dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırarak bizi kağıt ve mürekkep aracılığıyla duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.
As promised, here is the full process thread for Ghostwriter – the #AI typewriter. A journey from idea to realization:
The idea: With the exponential growth and emergence of a prolific number of AI products we see every day, I wanted to create a mindful intervention that (1/13) pic.twitter.com/MCOeAcM26q
— Arvind Sanjeev (@ArvindSanjeev) December 14, 2022
Daktilo aracılığıyla herhangi bir istem girildikten sonra return tuşuna basıldığında yapay zekâ tarafından orijinal bir yanıt üretiliyor. Daktilonun içinde kullanıcı istemlerinin kodunu çözümleyen ve GPT-3 API’sini sorgulayan Arduino ve Raspberry Pi geliştirme kartları bulunuyor. Bir tür sohbet robotu veya bir kullanıcının metnini tamamlamaya yardımcı olarak işlev görebilen Ghostwriter’ın analog kısmı yazarları dijitalin dikkat dağıtıcı unsurlarından korurken içeriğe odaklanmalarına yardımcı oluyor. Tasarım sürecinin teknik detaylarına aslen elektronik mühendisi olan Sanjeev’in yukarıdaki Twitter paylaşımını takip eden flood’undan veya web sitesinden göz atabilirsiniz.
Görseller: Arvind Sanjeev, Twitter, Vimeo, Instagram