Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Yanıt Arıyor: TV Reklamları Kişiselleştirilebilir Mi?

Google Yanıt Arıyor: TV Reklamları Kişiselleştirilebilir Mi?

Google Fiber hizmetiyle televizyon reklamlarının çevrim içi reklam dinamiklerine uyum kapasitesi test edilecek.

Televizyon reklamcılığının zaman içinde ikinci plana atılma kanısına (yanıltıcı veya gerçekçi olması pek çok koşula bağlı olsa da) kapılmamızın belki de en önemli nedeni çevrim içi reklamcılığın reklam verenlere biraz daha cevap sağlayabilmesi. Her ne kadar çevrim içi reklamcılığın da kendisi içinde belli sınırlamaları olsa da verilen reklamın kaç defa görüldüğü gibi en temel ve merak edilen soruya cevap verebiliyor.

Televizyonun reyting sistemi bu imkanı vermekten yoksunken Google, Kansas’taki yerel hizmeti üzerinde başlatacağı testlerle tv dinamiğini yeniden şekillendirebilecek çözümlerin peşine düşüyor. Böylece Google Fiber hizmeti kapsamında yerel reklamların kaç defa izlendiğini net bir şekilde saptanmanın yolu bulunacak.

Google Fiber hizmeti birçok küçük işletmenin hayatını değiştirdi.

Testte kullanılacak reklamlar, canlı ve önceden kaydedilmiş programların halihazırdaki ulusal reklam kuşağı aralarında gerçek zamanlı olarak gösterilecek.

Bu; kullanıcının televizyon izleme alışkanlıkları, gösterilen program türü ve bulunduğu konum gibi verileri kullanarak reklamları hedeflemek anlamına da geliyor. Belki de en dikkat çekici detay; reklamverenin belli bir sayıdan sonra izleyicinin odağından reklamını çekebilme hakkının da olması. Görünüşe göre, bu tamamen izleyicinin önceden reklamverenle firma arasında anlaşılan izleme sayısına bağlı bir durum.

İzleyicilerin ayarlardan izleme geçmişlerine bakarak reklamları engelleme seçeneklerinin olacağı da not edildi.

Neden Kansas diye sorarsanız; yerel bölgelere internet ve televizyon sağlayan Google Fiber hizmetinin ilk kez 2012’de burada verildiği söylenebilir.

Test sonrasında Google’ın aniden televizyon mecrasına egemen olmaya başlayacağına dair tahminler yapılıyorsa da bunun için henüz zamanın olduğunu belirtmek gerek. Özellikle izleyicinin mahremiyetine özen gösterilmesinin de etkisi olarak, denenecek sisteminin oldukça basit seviyede olduğu söyleniyor.

Film, teknoloji, sanat ve internet dünyasından yöneticiler, fiber bağlantının Austin üzerinde bıraktığı etkiyi değerlendiriyor.

Görsel; Google Fiber Blog